Turistáknak adnád ki a lakásod? Komoly szigor élesedik, ezt jobb ha tudod!

Pénzcentrum   
  Megosztom
Turistáknak adnád ki a lakásod? Komoly szigor élesedik, ezt jobb ha tudod!

Komoly szigor élesedik az Airbnb-n és a Bookingon! Arról, hogy a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadás Magyarország frekventált városaiban  és helyein milyen változásokat generált, milyen problémákat okoz, Schumicky Balázs, a Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnöke beszélt a Pénzcentrumnak.


 

Amióta csak megjelentek a piacon a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadást segítő platformok, folyamatosan az érdeklődés középpontjában állnak, persze tény, hogy ezek eléggé megváltoztatták az utazási szokásokat, ahogy a népszerű nagyvárosok lakossági szerkezetét is. Éppen ezért van olyan ország, ahol küzdenek ellene, máshol igyekeznek nem foglalkozni vele. Hogy Magyarországon milyen változásokat generált, milyen problémákat okoz, és mi lehetne ezekre a megoldás, arról Schumicky Balázs, a Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnöke beszélt.

Tény, hogy a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadás továbbra is létezik, népszerűsége töretlen Magyarországon is. Egy szegmens ellehetetlenítése, ahogy azt az Uber esetén is láthattuk, sosem jelenthet megoldást egy össztársadalmi problémára, csak az értelmes párbeszéd - írta cikkében a Pénzcentrum.

Tény, hogy 2014-15 körül, amikor Budapesten felrobbant a magán- és egyéb szálláshely-szolgáltatói piac, az airbnbzés, a rengeteg pozitívuma mellett negatív hatásokkal is járt. És mivel sokszor a döntéshozók előtt is ismeretlen volt ez a tevékenység Budapesten, ezért radikális megoldási javaslatok is születtek ennek a tevékenységnek a korlátozására. Annak ellenére, hogy ez a fajta üzleti modell több évtizedes múltra tekint vissza Magyarországon – gondoljunk csak a zimmer frei típusú balatoni ingatlankiadásra, vagy a falusi turizmusra, ahol ugyanez a gazdasági tevékenység folyik hosszú évtizedek óta. Ám Budapesten korábban ez nem volt számottevő mértékű ez

– mondta el a lapnak Schumicky Balázs, a Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnöke.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szállás

turizmus

beföldi turizmus

gazdaság