Erről minden kistermelőnek tudni kell: így juthatnak nagyobb összegű támogatáshoz

MTI   
  Megosztom
Erről minden kistermelőnek tudni kell: így juthatnak nagyobb összegű támogatáshoz

Az Agrárminisztérium (AM) újabb 8 milliárd forint mezőgazdasági kisüzemet segítő támogatásról döntött a napokban - mondta Nagy István agrárminiszter a 24. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválon az AM szombaton kiadott közleménye szerint.

A tárcavezető kiemelte, az elmúlt időszakban tovább nőtt a kistermelői, kézműves tejtermékek népszerűsége, egyre tudatosabbak a vásárlók. Az agrártárca elkötelezett a kistermelők támogatása mellett,

Hozzátette: a felhívás keretében 15 000 eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre nyújtott egyösszegű, átalány jellegű támogatásra nyújthattak be támogatási kérelmet a kisméretű üzemmel rendelkező őstermelők és vállalkozások.

Folytatjuk a magyar mezőgazdaság megújítását, a Közös Agrárpolitika Stratégia Tervben 5300 milliárd forint jut a magyar vidéknek

- hangsúlyozta Nagy István.

A közlemény szerint a miniszter rámutatott, a Hármas-Körös völgyében méltó helye és kultúrája van a sajtoknak, a boroknak. A Sajt- és Túrófesztivál a hagyományainkról, a kultúránkról, zenéinkről, táncainkról, a gasztronómiánkról szól. A fesztivál jelentőségét az is jól példázza, hogy hazánkban az elmúlt években nőtt az egy főre jutó sajtfogyasztás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagy istván

agrárminiszter

agrárminisztérium

kistermelő

kistermelők

támogatás