Háromszáz milliónál is több támogatást kap ez a város: mutatjuk, mire költik

MTI   
  Megosztom
Háromszáz milliónál is több támogatást kap ez a város: mutatjuk, mire költik

Több mint egy kilométerrel bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon, az építkezés szeptember 30-án fejeződik be. A már zajló kivitelezéssel, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 314 millió forintos támogatásával a Kerékpárosbarát Szekszárd projekt második és harmadik üteme valósul meg - írta közleményében a város önkormányzata.

A második ütemben az újvárosi temetőtől a palánki körforgalomig 578 méter hosszú, elválasztás nélküli gyalogút és kerékpárút épül a Palánki út déli oldalán a járda szélesítésével, megerősítésével. A harmadik ütemben a palánki körforgalomtól a város határáig 735 méteres, kétirányú kerékpárutat építenek a Palánki út keleti részén.

A projektre 2016-ban nyert el 410 millió forintot az önkormányzat. A polgármesteri hivatal közlése szerint az első és negyedik ütem - amely a belvárosban kialakítandó kerékpárutakat és a biciklis forgalomnak a város északi széléig történő kivezetését tartalmazta - azért maradt el, mert a költségek növekedése miatt át kellett ütemezni a fejlesztést.

Arra is kitértek, hogy egy másik, szintén már elkezdődött, TOP-os projekt részeként további 7 kilométer kerékpárút épül, amely a belváros összeköttetését teremti meg a gemenci erdővel a Keselyűsi út mentén a keselyűsi hajóállomásig.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szekszárd

top

településfejlesztési operatív program

kerékpárosbarát

kerékpárút

fejlesztés