Háromszáz milliónál is több támogatást kap ez a város: mutatjuk, mire költik

MTI   
  Megosztom
Háromszáz milliónál is több támogatást kap ez a város: mutatjuk, mire költik

Több mint egy kilométerrel bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon, az építkezés szeptember 30-án fejeződik be. A már zajló kivitelezéssel, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 314 millió forintos támogatásával a Kerékpárosbarát Szekszárd projekt második és harmadik üteme valósul meg - írta közleményében a város önkormányzata.

A második ütemben az újvárosi temetőtől a palánki körforgalomig 578 méter hosszú, elválasztás nélküli gyalogút és kerékpárút épül a Palánki út déli oldalán a járda szélesítésével, megerősítésével. A harmadik ütemben a palánki körforgalomtól a város határáig 735 méteres, kétirányú kerékpárutat építenek a Palánki út keleti részén.

A projektre 2016-ban nyert el 410 millió forintot az önkormányzat. A polgármesteri hivatal közlése szerint az első és negyedik ütem - amely a belvárosban kialakítandó kerékpárutakat és a biciklis forgalomnak a város északi széléig történő kivezetését tartalmazta - azért maradt el, mert a költségek növekedése miatt át kellett ütemezni a fejlesztést.

Arra is kitértek, hogy egy másik, szintén már elkezdődött, TOP-os projekt részeként további 7 kilométer kerékpárút épül, amely a belváros összeköttetését teremti meg a gemenci erdővel a Keselyűsi út mentén a keselyűsi hajóállomásig.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szekszárd

top

településfejlesztési operatív program

kerékpárosbarát

kerékpárút

fejlesztés