Orbán Viktor elszólta magát: azt is elárulta, mikorra várják a horror infláció végét

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor elszólta magát: azt is elárulta, mikorra várják a horror infláció végét

Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy jövőre már csak 6 százalékos lehet az infláció, de májusi is 22 százalék alatt lehet számításai szerint - írta a Pénzcentrum.

Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth Rádióban beszélt, ahol többek között kitért arra is, hogy ezekben a "háborús időkben" elengedhetetlen, hogy meghúzzuk a költségvetést. A legfontosabb ugyanis a miniszterelnök szerint az, hogy megvédjük az állásokat és a nyugdíj értékét.

A miniszterelnök kitért a költségvetésre, illetve a még mindig magas inflációra is. A miniszterlnök a következő évre 6 százalékos inflációval számol, de úgy véli, ha enm lenne háború a megszokott 1-3 százalékos sávban mozogna. Azonban a májusi infláció mértékét már kevésbé látja pozitívnak:

Már 22 sázalék alatt vagyunk, remélem!

- közölte Orbán Viktor, viszont hozzátéve, hogy ő is ugyanúgy várja a hivatalos adatokat, amik jövő héten érkeznek.

Forrás: MTI

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

kossuth rádió

gazdaság

infláció

inflációs nyomás