Beütött az infláció: hiába közeleg a nyár, egyre kevesebb magyarnak jut nyaralásra, pihenésre

Pénzcentrum   
  Megosztom
Beütött az infláció: hiába közeleg a nyár, egyre kevesebb magyarnak jut nyaralásra, pihenésre

Nagyjából 1-1,5 hét van hátra a tanévből, a családok jellemzően a következő 2,5 hónapban fognak utazni: már ha lesz miből! A Pénzcentrum  arra volt kíváncsi, hogy a mostani, őrült magas infláció árnyékában jut-e elég pénz a családoknak utazásra, nyaralásra, rekreációra.

Sok családnak idén már tényleg csak álom a nyaralás: 60 százalékuk egyáltalán nem utazik sehova, vagy a szokásosnál olcsóbb úti célt keres - ez derül ki a Pénzcentrum legújabb kutatásából, melyben közel 11 ezren vettek részt. Kiderült a válaszokból az is, hogy a többség fejenként 100 ezer és 300 ezer forintot szán idén utazásra, de sokan vannak, akiknek fejenként 100 ezer forint sem jut erre idén.

Közel 11 ezer olvasónk töltötte ki a Pénzcentrum kérdőívét az elmúlt egy hónapban, és mint kiderült, a magyaroknak rendkívül fontos a szabadidős utazás, a kikapcsolódás, ám 14 százalékuk egyáltalán nem engedheti meg magának, és aki idén mégis megy, az is jellemzően olcsóbb úti célt keres.

A lap rákérdezett arra is, hányan veszik igénybe kizárólag az utazási irodák szolgáltatásait, és kik azok, akik jellemzően inkább maguk rakják össze a programot, foglalnak szállást, intézik az odajutást. Ezen felül kiderült a válaszokból az is, hogy a többség fejenként 100 ezer és 300 ezer forintot szán idén utazásra, de sokan vannak, akiknek fejenként 100 ezer forint sem jut erre idén.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyaralás

nyár

pihenés

infláció

gazdaság