Nagy a baj: az összes védőnő felmondott a vidéki településen, mi lesz így a családokkal?

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy a baj: az összes védőnő felmondott a vidéki településen, mi lesz így a családokkal?

Nem tudni ki látja el a gyerekeket hétfőtől a Veszprém megyei Pétfürdőn, ugyanis a falu mindhárom védőnője felmondott. Egyikük azt mondta: az, hogy júliustól az önkormányzattól a megyei kórházhoz kerülnek, csak az utolsó csepp volt a pohárban. A Belügyminisztérium szerint a váltással mindenkinek nő a bére, a védőnők szerint viszont sokaknak csökken, mivel az állam nem fizeti azokat a béren kívüli juttatásokat, amelyeket eddig az önkormányzatok adtak - számolt be róla az RTL Híradója.


 

Ahogy az RTL Híradójának Gárdonyi Andrea nyilatkozott, már csak ezen a héten lát el kisgyerekeket Pétfürdőn, mivel június 30-án véget ér 17 éves védőnői pályafutása. Mint ahogy a másik két kolléganőjének is. Ezzel a falu összes védőnője felmondott. Nem tudni, hétfőtől kihez mehetnek kisgyerekükkel az anyukák.

Andrea az RTL Híradónak azt mondta, régóta fontolgatták kolléganőivel, hogy felmondanak. Egyre több volt az adminisztráció, és egyre kevesebb idő jutott a valódi munkára. Akkor döntöttek, mikor kiderült: júliustól az önkormányzattól a megyei kórházhoz kerülnek.

Folyamatosan lebeg a levegőben az, hogy pluszfeladatok fognak jönni, olvashattunk már most is konkrétumok nélkül ilyen nyilatkozatokat, és hát a munka az mindig több, a megbecsülés meg mindig egyre kevesebb, úgyhogy a sok közül ez is benne volt

– nyilatkozta Gárdonyi Andrea.

A védőnők bére nő júliustól, 18 százalékkal, ezt hangsúlyozta többször is az egészségügyért felelős államtitkár. Andrea szerint azonban ez nem igaz. Eddig az önkormányzattól kaptak cafetériát, jutalmat, volt ahol ruhapénzt, és benzintámogatást is fizettek. Ezeket a béren kívüli juttatásokat azonban a kórházak jövő hónaptól nem fizetik ki. Így Andreának 20-30 ezer forinttal csökkenne a fizetése, a béremelés ellenére.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

védőnő

védőnői ellátás

kisgyermek