Több mint 1,3 milliárd forintos beruházás Szegeden: mire költenek már megint ennyi pénzt?

MTI   
  Megosztom
Több mint 1,3 milliárd forintos beruházás Szegeden: mire költenek már megint ennyi pénzt?

Uniós támogatással több mint 1,3 milliárd forintos beruházással bővíti termelőkapacitását és termékpalettáját a PVC-granulátumokat és -porkeverékeket gyártó szegedi Szeplast Zrt. - közölte a vállalkozás.

A közlemény szerint a 2024 őszére elkészülő, 1,386 milliárd forintos projekt költségeiből 632 millió forintot fedez feltételesen vissza nem térítendő támogatás. A Szeplast Zrt. stratégiai célja az éves szinten legalább 20-30 ezer tonna kompoundált granulátumot előállító, az iparági standardok szerinti felső-középkategóriás vállalatméret elérése. A vállalkozás az évek során négy PVC-granulátumot gyártó sora közül hármat cserélt új berendezésre, a projekt során ez a negyediknél is megtörténik. Ezzel a cég kapacitása 15 ezer tonna fölé emelkedik, az iparági technológia élvonalába tartozó berendezés üzemeltetése és karbantartása pedig egyszerűbb, mint a régebbié.

A fejlesztés részeként a cég új típusú, innovatív műanyaggranulátum-alapanyag gyártásához szükséges berendezéseket is üzembe állít. A többi közt az ipari kisfeszültségű kábelekben és az épülethuzalokban - környezetvédelmi és biztonsági okokból - a PVC helyettesítésére használt HFFR előállítása révén a vállalkozás több lábon áll majd, és a gyártókapacitás bővítése is hozzájárul a növekedéshez.

A Szeplast Zrt. bővíti raktárkapacitását: a gyártócsarnokot körülvevő területet nyitott-fedett tárolóvá alakítják, és olyan alapanyagtároló-silókat helyeznek üzembe, amelyek alkalmasak az ömlesztett alapanyagok fogadására. Így csökken a felhasznált csomagolóanyagok mennyisége, az alapanyag pedig automatikusan továbbítható lesz a felhasználás helyére.

A beruházás részeként korszerűsítik a Vass Mátyás úton található telephely alapinfrastruktúráját, felújítják, bővítik az utakat, az elektromos hálózatot, napelemes rendszert telepítenek és korszerű tűzjelző rendszert építenek ki.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

támogatás

beruházás

kapacitásbővítés