Milliárdos beruházás Tatán: mutatjuk, mire ment a rengeteg pénz

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás Tatán: mutatjuk, mire ment a rengeteg pénz

Átadták pénteken a felújított Vaszary János Általános Iskolát Tatán, a 2,8 milliárd forintos beruházás során az intézmény Jázmin utcai részlegét is korszerűsítették, így közel 800 diák kezdheti a tanévet megújult környezetben.

Az átadáson Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, az elmúlt időszakban 7,5 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a tatabányai tankerületbe. Ebből 6,5 milliárd forintot infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésre fordítottak, a szakmai munka támogatására egymilliárd forint feletti összeg jutott.

Vereczkei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója felidézte, felújítás a szervezet eddigi legnagyobb költségvetésű, és legösszetettebb szervezési-kivitelezési munkálatokat magába foglaló építési beruházásává vált.

Varga Edit iskolaigazgató tájékoztatása szerint a munkálatok során Országgyűlés téri főépületben felújították a teljes villamos rendszert és a vizesblokkokat, átalakították a hőközpontot, a fűtést-, a víz- és csatorna vezetékeit.

A tantermek és a folyosók egy részében a padlóburkolatot felújították, a nyílászárókat korszerűekre cserélték, az akadálymentesítés érdekében liftet építettek be.

A projekt egyik kiemelt jelentőségű fejlesztési területe a mindennapos testnevelés feltételeinek javítása volt, ezért az iskola jelenlegi sportcsarnokához kapcsolódó, 225 négyzetméteres tornatermet alakítottak ki.

Az iskola "B" szárnyában a tetőtérben hat új csoportszobát építettek, létrejött egy új, korszerű melegítő-tálaló konyha, valamint megnövekedett az étkező területe és az iskolaudvaron egy gumiőrlemény borítású sportpályát alakítottak ki.

A Jázmin utcai iskolaépületben burkolatot és nyílászárót cseréltek, új csoportszobát és mosdóhelyiséget alakítottak ki és az épület régi radiátorait korszerű fűtőtestekre cserélték. Az iskola udvarán rekortán pályát létesítettek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tata

beruházás

iskola

iskolafejlesztés