Elképesztő, de 700szoros a különbség! Ezek most az ország ledrágább és legolcsóbb vidékei

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, de 700szoros a különbség! Ezek most az ország ledrágább és legolcsóbb vidékei

Hatalmas különbségek vannak a magyarországi lakóingatlanok árai között a legmagasabb és legalacsonyabb négyzetméterárak alapján - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely a KSH előzetes adatai alapján a tavalyi eladások alapján rangsorolta a legdrágább és legolcsóbb közterületeket, utcákat, tereket, utakat, rakpartokat. Egyúttal az ingatlan.com saját adatai alapján áttekintés ad arról is, hogy az idén eladásra kínált lakóingatlanok alapján milyen különbségek adódtak az országon belül.

  • A 2022-ben eladott lakóingatlanok adatai alapján a főváros XII. kerületében lévő Költő utca volt a legdrágább, ahol majdnem 2,5 millió forintos átlagos négyzetméteráron találtak gazdára a lakóingatlanok. A fővárosban a Hős utca a legolcsóbb.
  • A fővároson kívüli piacon a balatoni települések utcái dominálnak, az első hely a balatonfüredi Honvéd utcáé, ahol 2,34 millió forintot tett ki a négyzetméterár. A legolcsóbban pedig a mezőhegyesi Komlósfecskéspuszta major ingatlanai keltek el 2022-ben négyzetméterenként 21 ezer forintos áron.
  • Az idén eladásra kínált lakóingatlanokat nézve pedig a Budapest V. kerületében található Széchenyi rakpart áll az élen 3,5 millió forintos négyzetméterárral. A másik véglet a Somogy megyei Nágocs 5 ezer forintos összeggel.

Költő utca az országos bajnok

A KSH előzetes adata szerint a múlt évben a XII. kerületi Költő utca volt a legdrágább országosan és Budapesten belül, itt közel 2,5 millió forintos átlagos négyzetméteráron keltek el a lakóingatlanok. Az V. kerületi Vécsey utca szerezte meg a második, az I. kerületi Orom utca pedig a harmadik helyet, előbbi esetében - kerekítve - 2,3 millió, utóbbinál 2,2 millió forintot tett ki a négyzetméterár. A fővárosban a VIII. kerületi Hős utca volt a legolcsóbb tavaly 223 ezer forinttal, a sorban a következő a XVI. kerületi Rákóczi út és a X. kerületi Gitár utca 298 ezer, illetve 313 ezer forinttal.

A Budapesten kívüli 10-es toplistán csak balatoni települések utcái kaptak helyet. A legolcsóbb lakóingatlanokat pedig Mezőhegyesen adta a múlt év során: a Komlósfecskéspuszta majorban 21 ezer, az 57-es és Ómezőhegyesi majorban pedig 23-23 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, majd a rudabányai Árpád utca jön 27 ezer forintos értékkel.

2023 rekordjai Nágocstól a Széchenyi rakpartig

Az ingatlan.com saját adatai alapján bemutatja azt is, hogy az idén eladásra kínált lakások alapján melyek voltak a legolcsóbb és legdrágább közterületek az egész országban.

A 2023-as listát a Budapest V. kerületében lévő Széchenyi rakpart vezeti közel 3,5 millió forintos átlagos négyzetméterárral. Utána következik a Balaton déli partján található szántódi Parti villasor majdnem 3,2 millió forintos összeggel. A harmadik helyet balatonfűzfői Sirály utca 3,1 millió forinttal. A top tízben helyet kapott még a főváros III. kerületében elhelyezkedő Judit utca, a V. kerületi Vigadó tér és Kossuth tér, a XI. kerületi Libella köz, valamint a XII. kerületi Denevér út és Hunyad lejtő, továbbá Balatonfüred egyik legfrekventáltabb - a tópart közvetlen közelében - húzódó Zákonyi Ferenc utca 2,8-3 millió forintos átlagos négyzetméterárral.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingatlanok

utcák

négyzetméterárak

települések

balaton

somogy megye