292 milliós támogatást kapott a a hévízi kórház: mutatjuk, mire ment el a pénz

MTI   
  Megosztom
292 milliós támogatást kapott a a hévízi kórház: mutatjuk, mire ment el a pénz

Orvostechnikai eszközök beszerzésével és épületrészek felújításával modernizálták a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő járóbeteg-szakellátását - közölte az intézmény.

Közel 292 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével korszerűsítette járóbeteg-szakellátó szolgáltatásait a kórház, amely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert összegből végezte el a fejlesztéseket.

A kórház a röntgendiagnosztikai és az ultrahang-diagnosztikai osztályon, a menopauza és oszteoporózis osztályon, valamint a balneoterápia, a fizioterápia, a mozgásszervi rehabilitáció és a gyógytorna során használt orvostechnikai eszközeit fejlesztette a projekt keretében.

A diagnosztizálást segíti az új mobil EKG, a polarizációs mikroszkóp és a terheléses kerékpár ergométer. A balneoterápiás eszközpark pillangókáddal, kézen és lábon alkalmazható örvényfürdővel és betegemelővel bővült.

A gyógytornát új állító és végtagmozgató gépek segítik, a fizioterápiás eszközök mélyoszcillációs készülékkel, illetve mágnesterápiás, ultrahang- és lökéshullám-terápiás eszközökkel egészültek ki. Ezekkel új beavatkozásokra nyílik lehetőség a komplex terápián belül, bővül a fizioterápiás eljárások választéka, illetve új betegcsoportok ellátása is lehetséges lesz.

A beruházás a kórház több épületét érintő infrastrukturális fejlesztéseket is tartalmazott: frekvenciaszabályozott, gépház nélküli személyfelvonó készült, akadálymentes kezelőhelyiségeket alakítottak ki, és felújítottak több rendelő-vizsgálóhelyiséget. A beruházást számítógépes munkaállomások beszerzése is kiegészítette. A közlemény arra is kitér, hogy az intézmény területi illetékessége a járóbeteg-szakellátás terén Hévízre, valamint Zala vármegyére terjed ki, de bizonyos egészségügyi szolgáltatásai országos hatókörűek.

A projekt céljai között szerepelt az egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, a társadalmi esélykülönbségek csökkentése, valamint a járóbeteg-szakellátásban új, korszerű eljárások bevezetése, a meglévő szolgáltatások minőségének javítása.

A diagnosztikus eljárások, technikák modernizálása alapfeltétele a hatékony és gyors diagnózis felállításának és a mielőbbi kezelés megkezdésének. A vizsgálati és terápiás fejlesztések eredményeként a mozgásszervi betegek jelentős része ezután járóbetegként juthat hozzá a megfelelő kezeléshez, hozzájárulva ezzel a kórház fekvőbeteg-kapacitásainak tehermentesítéséhez.

Mindez idő- és költséghatékonyabb, a páciensek számára is kényelmesebb kezeléseket tesz lehetővé, mert több ember vizsgálható, illetve kezelhető adott idő alatt, nem szükséges a beteget továbbküldeni diagnosztikai eljárások miatt, mindez pedig a várólisták rövidülésével is járhat

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hévíz

hévízi kórház

beruházás

fejlesztés