Ömlik a pénz a magyar vidékbe: nem is gondolnád, mire költötte Nagyszénás a kétszázmilliós támogatást

MTI   
  Megosztom
Ömlik a pénz a magyar vidékbe: nem is gondolnád, mire költötte Nagyszénás a kétszázmilliós támogatást

Kétszázmillió forint uniós támogatásból fejlesztette a kulturális központ melletti teret a Békés vármegyei Nagyszénás önkormányzata - közölte a polgármesteri hivatal.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a kivitelezés a befejezési határidő előtt bő egy évvel megvalósult.

Az összegből a környéken egészen egyedülálló beruházás jött létre

- fogalmazott Nyemcsok János (Polgári Egyesület Nagyszénás), a 4400 lakosú nagyközség polgármestere.

A tér egyik részére "hagyományos" játékokat (hinta, mászóka), míg a másikra digitális és interaktív elemeket telepítettek 134 millió forintból. Napelemes okospadot, interaktív információs tornyot, napórát, könyvcserebere-szekrényt, továbbá utcabútorokat és kerékpártárolókat helyeztek ki, amivel aktív rekreációs területet hoztak létre, amely képes megállítani a népességcsökkenést

- olvasható a projektről a nagyközség honlapján. Hozzátették, a fennmaradó összegből parkosítottak, több mint hetven féle növényt telepítettek a játszótér mellé.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagyszénás

támogatás

fejlesztés

beruházás

békés megye