Ömlik a pénz a magyar vidékbe: nem is gondolnád, mire költötte Nagyszénás a kétszázmilliós támogatást

MTI   
  Megosztom
Ömlik a pénz a magyar vidékbe: nem is gondolnád, mire költötte Nagyszénás a kétszázmilliós támogatást

Kétszázmillió forint uniós támogatásból fejlesztette a kulturális központ melletti teret a Békés vármegyei Nagyszénás önkormányzata - közölte a polgármesteri hivatal.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a kivitelezés a befejezési határidő előtt bő egy évvel megvalósult.

Az összegből a környéken egészen egyedülálló beruházás jött létre

- fogalmazott Nyemcsok János (Polgári Egyesület Nagyszénás), a 4400 lakosú nagyközség polgármestere.

A tér egyik részére "hagyományos" játékokat (hinta, mászóka), míg a másikra digitális és interaktív elemeket telepítettek 134 millió forintból. Napelemes okospadot, interaktív információs tornyot, napórát, könyvcserebere-szekrényt, továbbá utcabútorokat és kerékpártárolókat helyeztek ki, amivel aktív rekreációs területet hoztak létre, amely képes megállítani a népességcsökkenést

- olvasható a projektről a nagyközség honlapján. Hozzátették, a fennmaradó összegből parkosítottak, több mint hetven féle növényt telepítettek a játszótér mellé.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagyszénás

támogatás

fejlesztés

beruházás

békés megye