Új munkahellyel bővül a vidéki nagyváros: örülhet, aki ebben a szektorban dolgozik

HelloVidék   
  Megosztom
Új munkahellyel bővül a vidéki nagyváros: örülhet, aki ebben a szektorban dolgozik

Tovább bővíti debreceni központját a Prohuman, Közép-Kelet-Európa egyik leggyorsabban növekvő HR szolgáltatója. A vállalat a régióban zajló nagyberuházásokkal együtt járó, folyamatosan növekvő munkaerőigény még teljesebb és hatékonyabb kiszolgálását várja a kapacitásnöveléssel is járó fejlesztéstől, új régiós központjának megnyitásától. Az ünnepélyes megnyitón a vállalat igazgatóságának elnöke mellett részt vett Debrecen polgármestere és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója is.

A cégcsoport szerdán nyitotta meg új debreceni irodáját: a Prohuman új, kelet-magyarországi regionális központjának megnyitóján Zakor Sándor, a szolgáltató alapító-tulajdonosa és a társaság igazgatóságának elnöke mellett jelen volt és beszédet mondott Papp László, Debrecen polgármestere és Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója is.

Cél aktivizálni a helyi és hazai munkaerő-tartalékot

Igyekszünk kihasználni a régiók közötti mobilitást – dolgozói buszjáratokat üzemeltetünk, munkásszállásokat biztosítunk. Emellett próbáljuk aktivizálni a még meglévő munkaerő-tartalékot, például a kismamákat, nyugdíjasokat, diákokat vagy éppen a megváltozott munkaképességű embereket. Ezeket az erőfeszítéseket Debrecenben is újult erővel folytatjuk

– fogalmazott Zakor Sándor.

Sorban állnak a nemzetközi nagyvállalatok, hogy itt telepedhessenek le, részesei legyenek annak az ugrásszerű növekedésnek, ami városunkban és agglomerációjában megy végbe. Egyre több, mindezeket a cégeket megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerővel ellátni szándékozó HR szolgáltató lát olyan piacot maga előtt, ami megköveteli a folyamatos helyi jelenlétet, a stabil hátteret adó iroda megnyitását

– emelte ki Papp László, Debrecen polgármestere.

Joó István, a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) vezérigazgatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztosa hozzátette:

Debrecenben ma már minden adott a sikerhez, a szemünk előtt épül az ország második fővárosa. Bővülő ipar, szélsebesen fejlődő városi infrastruktúra, az ország legnagyobb egyeteme, és a városban élők érdekeit mindenkor szem előtt tartó városvezetés. Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen helyen a Kormány stratégiai partnere, a Prohuman is meg fogja találni a számítását, elősegítve ezzel a város gazdaságnak fejlődését is. Ehhez kívánok sok sikert. Érezzék jól magukat Debrecenben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hr

munkaerőpiac

debrecen

szolgáltatószektor

gazdaság

munka