Elképesztő összegű bírságot szabott ki a NAV: százmilliós illatszerszer-rakománnyal buktak le

MTI   
  Megosztom
Elképesztő összegű bírságot szabott ki a NAV: százmilliós illatszerszer-rakománnyal buktak le

Több mint 100 millió forint értékű illatszert találtak a pénzügyőrök egy török rendszámú tehergépjárműben elrejtve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának referense közölte, a röszkei határkirendeltségen röntgenberendezéssel ellenőrizték egy török sofőr járművét, amely a vámokmányok alapján alumíniumprofilokat szállított. Az "átvilágítást" követően azonban kiderült, a rakomány között eltérő méretű és súlyú áruk is találhatóak.

A kamion ellenőrzése során a kartondobozokban különféle, védjegyoltalom alatt álló parfümhöz hasonló, összesen 2372 üvegutánzat lapult, amelyek eredetét a jármű vezetője nem tudta igazolni. A török állampolgár ellen költségvetési csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a vélhetően hamis parfümök lefoglalása mellett több mint 13,6 millió forint vámigazgatási bírságot is ki kell fizetnie - tudatta az alezredes.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nav

illatszer

parfüm

csempészáru

bírság

gazdaság

röszke