Gigaberuházás Zalaegerszegen: ki nem találnád, mit fognak itt gyártani

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Zalaegerszegen: ki nem találnád, mit fognak itt gyártani

Mintegy 5 millió eurós beruházással építi negyedik gyártócsarnokát Zalaegerszegen a svájci hátterű Europtec Kft. - közölte a társaság ügyvezetője hétfőn sajtótájékoztatón a zalai vármegyeszékhelyen.

Belső Gábor felidézte, hogy a műanyag precíziós alkatrészeket gyártó cég 33 éve működik Zalaegerszegen, ahol 180 dolgozót foglalkoztat. Hét évvel ezelőtt adták át a harmadik csarnokot, a most zajló építkezés után pedig nyáron avatják fel a negyediket.

Elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt léptek be az egészségipar területére; az új beruházást teljes egészében a műtéti és diagnosztikai eszközök forgácsolt műanyag alkatrészeinek gyártására szánják. A 2500 négyzetméteres gyártócsarnok költsége mintegy 5 millió euró, de az ehhez kapcsolódó, hat év alatt tervezett beruházás összértéke 12 millió euró lesz.

80-100 fős bővítésre lehet számítani

Az ügyvezető elmondta azt is, hogy a beruházáshoz a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség és a magyar állam jóvoltából egymilliárd forint támogatást nyertek el. Az új gyártósorok 80-100 fős létszámbővítést tesznek lehetővé.

A munkanélküliség ráta az akkor 7,5 százalékról mára 2,5 százalékra mérséklődött, így most inkább a megfelelő munkaerő megtalálása jelenti a kihívást a városban. Az Europtec Kft. nettó árbevétele 2022-ben 4,55 milliárd forint, adózott eredménye 740 millió forint volt - tájékoztatta a cég az MTI-t.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

beruházás

zalaegerszeg

gyártócsarnok

munkalehetőség