Köz nélküli közmeghallgatás lesz az akkugyárról: senkit nem enged be a debreceni önkormányzat

HelloVidék   
  Megosztom
Köz nélküli közmeghallgatás lesz az akkugyárról: senkit nem enged be a debreceni önkormányzat

Gyakorlatilag senkit sem engednek be, online tartják a CATL debreceni akkumulátorgyárának új katasztrófavédelmi közmeghallgatását - írta a Debreciner.

Megjelent Debrecen önkormányzati honlapján a hirdetmény, amelyben a városvezetés közli, március 4-én reggel 8 és este 20 óra között tartják a kínai CATL vállalat debreceni akkumulátorgyárának katasztrófavédelmi közmeghallgatását. Az eseményen azonban fizikailag senki sem vehet részt, „honlapon való közzététel útján” fogják azt megrendezni – írta a Debreciner.

Még hozzátették:

A CATL-akkumulátorgyár első katasztrófavédelmi közmeghallgatását 2023. január 9-én tartották a Kölcsey Központban, ezen több mint ötszázan vettek részt. Az esemény többek között arról maradt emlékezetes, hogy a felháborodott debreceniek közbekiabálásai miatt a kínai cég képviselője nem tudta megtartani a prezentációját. A megjelentek többször is azt követelték, hogy népszavazáson dönthessenek a beruházásról, ilyen referendumot azonban később sem írtak ki. Papp László (Fidesz) polgármester pedig ezen a rendezvényen tett ígéretet a mikepércsi lakosoknak, hogy a Debrecen szomszédságában lévő községben egy hasonló közmeghallgatás keretében válaszol az ott lakók aggódó kérdéseire. Több mint egy év elteltével kijelenthető, hogy Papp nem tartotta be a szavát.

- írta a lap.

A debreceni CATL-beruházásnak nincsen érvényes katasztrófavédelmi engedélye. Az újabb közmeghallgatásra azért van szükség, mert a Kúria november 29-én a nyilvánosságra vonatkozó szabályok megsértése miatt megsemmisítette a korábban kiadott engedélyt, és új eljárás lefolytatására kötelezte a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalt. A CATL előbb kérte ennek az új, de az eredeti kérelem alapján indított eljárásnak a leállítását, majd új kérelmet adott be, vélhetően azért, mert így vált megúszhatóvá a nyilvános meghallgatás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

közmeghallgatás

catl

debrecen