2,6 milliárd forintos támogatást kapott a győri iskola: de mire kapták ezt a rengeteg pénzt?

MTI   
  Megosztom
2,6 milliárd forintos támogatást kapott a győri iskola: de mire kapták ezt a rengeteg pénzt?

Átadták szerdán Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum új háromszintes épületszárnyát, a beruházás 2,6 milliárd forint ráfordításával készült el, az épületben egy robotika szaktanterem is helyet kapott.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, a korszerű szakképzés már nem pusztán szakmát ad a fiatalok kezébe, de a biztos karrier lehetőségét is megteremti. Pölöskei Gáborné kiemelte, amikor a kormány a szakképzés 4.0-s stratégiát elfogadta és letette a voksát a szakképzés rendszerének átalakítása mellett, akkor a jövő nemzedéknek támogatására vállalkozott.

Kara Ákos, Győr térségének országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy az új szárny felépítésével párhuzamosan valósult meg az idén 60 éves iskola energetikai korszerűsítése, közel 900 millió forintól. A Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum a Dunántúl egyik legjelentősebb szakképző intézménye. Az idei tanévben 624 fiatal és 120 felnőttképzésben résztvevő diák kezdte meg tanulmányait és most először, a bővítésnek köszönhetően, minden osztálynak saját terme lett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

szakképző iskola

technikum

támogatás

győr