Hiába volt sikeres a sztrájk a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban, továbbra sincs béralku

HelloVidék   
  Megosztom
Hiába volt sikeres a sztrájk a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban, továbbra sincs béralku

Eredményesnek értékelte a VASAS Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezete azt a figyelmeztető sztrájkot, amit szerdán tartottak a kecskeméti Mercedes gyárban. Bár a megmozdulás sikeres volt a munkáltató továbbra sem kíván érdemi bértárgyalásokat folytatni a szakszervezettel.


 

A VASAS Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezete a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti telephelyének több területén is figyelmeztető sztrájkot hirdetett a mai napra - derül ki a szakszervezet közleményéből.

Mint írták, a munkáltató nyilatkozata ellenére érdemi bértárgyalásokat nem folytat a szakszervezettel, ajánlata az elmúlt 5 hónapban változatlan tartalmú, mely kevesebb, mint havi 20.000,-Ft-os béremelést jelent a munkavállalók többségének.

A szakszervezetet a mai akció megerősítette, hogy folytassa a béremelés érdekében a megkezdett küzdelmet

- hívták fel közleményükben a figyelmet.

Mint ahogyan arról a HelloVidék elsőként beszámolt továbbra sem közeledtek az álláspontok a fél éve folyó bértárgyalások során, ezért a MBMH Vasas Alapszervezetre tagjai és a munkavállalók úgy döntöttek, hogy figyelmeztető sztrájkot tartanak szerdán az alföldi megyeszékhelyen. Lapunk úgy tudja, hogy 2023. októbere óta tizennégy bértárgyalási fordulóra került sor, azonban mind a mai napig nincs bérmegállapodás az idei évre.

A kecskeméti gyárban legutóbb a dolgozók sztrájk nélkül értek el 2019-re 22 százalékos, 2020-ra 13 százalékos béremelést. Az autóipari óriás arra hivatkozott korábban a tárgyalóasztalnál, hogy a gyár bővítése miatt, ami körülbelül 3000 új dolgozó felvételével fog járni a következő két évben, ilyen mértékű bér- és juttatásfejlesztés meghaladja a kereteit.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

sztrájk

mercedes-benz gyár

szakszervezet