Gőzerővel készülnek a kereskedők, pékségek: nem lesz hiány tojásból és kalácsból az ünnepen

HelloVidék   
  Megosztom
Gőzerővel készülnek a kereskedők, pékségek: nem lesz hiány tojásból és kalácsból az ünnepen

Mint kiderült, az üzletekben ugyan megfelelő az ellátás, a színvonalat, választékot is biztosítják, a tojás iránti kereslet jellemzően csak az ünnepek előtti napokban nőtt érzékelhetően. De egymás után, tucatjával kerülnek ki a kemencékből a sós és édes kalácsok is. Mire számítanak a kereskedők, pékségek? Lássuk!

Mire számíthatunk tojásfronton?

Nagyobb tömegre számítottunk a boltokban így húsvét előtt, úgy tűnik, idén ez későbbre tolódik, megoszlik. A kínálatban nem tapasztaltunk hiányt, sőt egyes üzletekben több fajta méretű, kiszerelésű tojás közül lehet választani

- mondta Szakál László, a hazai élelmiszer-üzletlánc kiskereskedelmi igazgatója a Veszprém Vármegyei Hírportálnak, majd hozzátette, időben felkészültek a mennyiséggel, a most már magasabb forgalom ellenére sem tapasztalnak hiányt üzleteikben.

Jellemzően battériás tartásból származó tojásokat árusítunk, ami megfelel valamennyi hazai és uniós előírásnak. A technológia lényege a szabadabb jellegű, állatbarát tartás emeletes ketrecekben

– mondta el a kiskereskedelmi igazgató.

Kiemelte azt is, hogy a legkeresettebb a hagyományos, M-es méretű tojás, amit tízdarabos kiszerelésben árulnak. Keresik az úgynevezett extra sárga tojást is, illetve a kisebb, S méretű tojásokat vásárolják még szívesen a vevők, ami harmincdarabos kiszerelésben is megvehető.

Mi a helyzet a húsvéti kaláccsal?

Hagyomány a családoknál, hogy húsvétkor a sonka mellé sós vagy édes kalács is kerül az ünnepi asztalra. A kalács több évszázada a magyar parasztkonyha legrangosabb ünnepi tésztaétele. Több helyen ízesítik hagymával, sajttal, de előszeretettel kakaóval is.

Minden évben készítünk sós mindszenti és édes-sós foszlós kalácsot is

mondta el Pappné Orsós Evelin, az egyik kaposvári pékség szakoktatója a Somogy Vármegyei Hírportálnak. Hozzátette: évek óta hagyományos receptek alapján gyúrják a péksütemények tésztáját húsvétra náluk.

De nem csak ők készülnek nagy forgalomra.

A kalácsok nagy részét megrendelésre sütjük, de ha valaki betéved, akkor is tud vásárolni. Húsvét előtt több száz darab készül belőle

– mondta el Ojtó Lajos, a Slendy Pékség tulajdonosa. Üzleteikben az édes és a sós kalács egyaránt népszerű.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pékség

tojás

forgalom

kalács

vásárlás