Özönlenek a magyarok a Balatonra ezért a finomságért: várhatóan ez lesz a nyár slágere

HelloVidék   
  Megosztom
Özönlenek a magyarok a Balatonra ezért a finomságért: várhatóan ez lesz a nyár slágere

Az elmúlt hétvégén hosszú sor kígyózott a balatongyöröki Promenád Kávéház előtt. Nem csak a nyári időjárás, de az elhíresült Balaton Fagyija verseny nyertes diós-fügés fagylaltkreációja is vonzotta a turistákat. A balatoni turisztikai szakértők úgy vélik, sokan csak a fagylalt miatt jönnek mostanában a Balatonra, ez ad célt a hétvégi utazásnak - írta sonline.hu.

Ahogy a portál írja, igazi turisztikai vonzerővé nőtte ki magát a balatoni fagylalt, komoly reklámértéke lett a régió számára, mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke és hozzáteszi, hogy sokaknak akár önálló kirándulós program “elugrani” a tóhoz és megkóstolni mondjuk az adott év nyertes ízeit.

Tavaly több tízmillió forintban jelentek meg tudósításokat a Balaton Fagyija versenyről a médiában, idén pedig ez az egyik fókuszpontja a Nyitott Balaton akciónak

- teszi hozzá.

A balatongyöröki Promenád Kávéház cukrásza Vadócz Jenő mesélt arról a lapnak, hogy már eddig is töméntelen mennyiség fogyott a Balaton Fagyijából, illetve hozzátette, hogy nagyon sokan utaztak Budapestről, Pécsről, Szombathelyről is Balatongyörökre kimondottan azért, hogy megkóstolják a győztes “nyalánkságot”.

Eddig csak pozitív visszajelzést kaptunk, szerencsére nagyon szeretik

– mondja a fagylaltmester, majd hozzátette azt is, hogy aki eddig nem tudta megkóstolni sem maradt le semmiről, mert az biztos, hogy egész nyáron kint lesz a pultban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

fagyi

fagylalt

promenád kávéház

balatongyörök

balaton fagyija