Özönlenek a magyarok a Balatonra ezért a finomságért: várhatóan ez lesz a nyár slágere

HelloVidék   
  Megosztom
Özönlenek a magyarok a Balatonra ezért a finomságért: várhatóan ez lesz a nyár slágere

Az elmúlt hétvégén hosszú sor kígyózott a balatongyöröki Promenád Kávéház előtt. Nem csak a nyári időjárás, de az elhíresült Balaton Fagyija verseny nyertes diós-fügés fagylaltkreációja is vonzotta a turistákat. A balatoni turisztikai szakértők úgy vélik, sokan csak a fagylalt miatt jönnek mostanában a Balatonra, ez ad célt a hétvégi utazásnak - írta sonline.hu.

Ahogy a portál írja, igazi turisztikai vonzerővé nőtte ki magát a balatoni fagylalt, komoly reklámértéke lett a régió számára, mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke és hozzáteszi, hogy sokaknak akár önálló kirándulós program “elugrani” a tóhoz és megkóstolni mondjuk az adott év nyertes ízeit.

Tavaly több tízmillió forintban jelentek meg tudósításokat a Balaton Fagyija versenyről a médiában, idén pedig ez az egyik fókuszpontja a Nyitott Balaton akciónak

- teszi hozzá.

A balatongyöröki Promenád Kávéház cukrásza Vadócz Jenő mesélt arról a lapnak, hogy már eddig is töméntelen mennyiség fogyott a Balaton Fagyijából, illetve hozzátette, hogy nagyon sokan utaztak Budapestről, Pécsről, Szombathelyről is Balatongyörökre kimondottan azért, hogy megkóstolják a győztes “nyalánkságot”.

Eddig csak pozitív visszajelzést kaptunk, szerencsére nagyon szeretik

– mondja a fagylaltmester, majd hozzátette azt is, hogy aki eddig nem tudta megkóstolni sem maradt le semmiről, mert az biztos, hogy egész nyáron kint lesz a pultban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

fagyi

fagylalt

promenád kávéház

balatongyörök

balaton fagyija