Özönlenek a magyarok a Balatonra ezért a finomságért: várhatóan ez lesz a nyár slágere

HelloVidék   
  Megosztom
Özönlenek a magyarok a Balatonra ezért a finomságért: várhatóan ez lesz a nyár slágere

Az elmúlt hétvégén hosszú sor kígyózott a balatongyöröki Promenád Kávéház előtt. Nem csak a nyári időjárás, de az elhíresült Balaton Fagyija verseny nyertes diós-fügés fagylaltkreációja is vonzotta a turistákat. A balatoni turisztikai szakértők úgy vélik, sokan csak a fagylalt miatt jönnek mostanában a Balatonra, ez ad célt a hétvégi utazásnak - írta sonline.hu.

Ahogy a portál írja, igazi turisztikai vonzerővé nőtte ki magát a balatoni fagylalt, komoly reklámértéke lett a régió számára, mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke és hozzáteszi, hogy sokaknak akár önálló kirándulós program “elugrani” a tóhoz és megkóstolni mondjuk az adott év nyertes ízeit.

Tavaly több tízmillió forintban jelentek meg tudósításokat a Balaton Fagyija versenyről a médiában, idén pedig ez az egyik fókuszpontja a Nyitott Balaton akciónak

- teszi hozzá.

A balatongyöröki Promenád Kávéház cukrásza Vadócz Jenő mesélt arról a lapnak, hogy már eddig is töméntelen mennyiség fogyott a Balaton Fagyijából, illetve hozzátette, hogy nagyon sokan utaztak Budapestről, Pécsről, Szombathelyről is Balatongyörökre kimondottan azért, hogy megkóstolják a győztes “nyalánkságot”.

Eddig csak pozitív visszajelzést kaptunk, szerencsére nagyon szeretik

– mondja a fagylaltmester, majd hozzátette azt is, hogy aki eddig nem tudta megkóstolni sem maradt le semmiről, mert az biztos, hogy egész nyáron kint lesz a pultban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

fagyi

fagylalt

promenád kávéház

balatongyörök

balaton fagyija