Több száz millió forintos fejlesztés Zalában: de mire költik a rengeteg pénzt?

MTI   
  Megosztom
Több száz millió forintos fejlesztés Zalában: de mire költik a rengeteg pénzt?

Zalaegerszegen az idén 720 millió forint értékű víziközmű-felújítás valósul meg.

247 millió forint értékben zajlanak beruházások az ivóvízágazatban, 473 millió forint értékben pedig a szennyvízrendszer rekonstrukciójaként. A Magyar Posta még 2022-ben döntött úgy, hogy 2023-ban a kertvárosi postát is bezárja, de miután ezt az önkormányzat kifogásolta, végül olyan megállapodás született, hogy a város 2023-ra 40 millió forintot biztosított az újbóli működtetéshez.

A szerződés lejárt, a közgyűlés pedig úgy döntött, hogy meghosszabbítja az együttműködést 2025. december 31-ig, egyben a 2024-re szükséges újabb 40 millió forintot is elkülönítette a testület

- ismertette Balaicz Zoltán, polgármester.

Beszélt arról is, hogy a közgyűlés elfogadta az állami Volánbusz Zrt. 2023-as zalaegerszegi tevékenységéről szóló beszámolót, valamint döntött az esedékes veszteségfinanszírozás kifizetéséről is.

Zalaegerszegen a helyi tömegközlekedés működtetése 2023-ban 1,4 milliárd forintba került a Volánbusz Zrt.-nek, ennek vesztesége, amit az önkormányzatnak kell finanszíroznia, 726 millió forintot jelent.

Ehhez jön még az ország- és vármegyebérletek kapcsán fizetendő összeg, mert az utazók számára rendkívül kedvező konstrukció bevezetése miatti bevételkiesés felét, várhatóan mintegy 100 millió forintot szintén az önkormányzatnak kell majd kifizetnie

- közölte a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fejlesztés

beruházás

zalaegerszeg