Nagy beruházással bővítették a vidéki gyárat: súlyos összeget költöttek erre a gépre

MTI   
  Megosztom
Nagy beruházással bővítették a vidéki gyárat: súlyos összeget költöttek erre a gépre

A salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. 206 millió forintos beruházással bővítette termelőkapacitását, és korszerűsítésekkel csökkentette az energiaköltségeket - tájékoztatta az MTI-t a cég hétfőn. A fejlesztésekhez 144,2 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a cég a Széchenyi Terv Plusz programban.

A beruházásban beszereztek egy HDMC-130 típusú vízszintes fúrómaróművet, amely pontosságának és a modern konstrukciónak köszönhetően forgóasztal segítségével hatékony megmunkálásra képes egészen 30 tonna összsúlyig.

Közölték, környezettudatosságuk szemléltetésére tovább csökkentették energiaköltségüket a tiszta energiaforrások használatával: az irodaépület fűtési rendszerét levegő-víz hőszivattyúval oldották meg, amely más rendszernél hatékonyabban adja le a hőmennyiséget, és a szociális helyiségek melegvíz-ellátását is tudják belőle biztosítani.

A gyártásról bővebben

A helyszínen foglalkoztatott 40 fizikai munkavállaló számára darukezelői tanfolyamot és vizsgát szerveztek. A gyár 3,5 hektáron terül el, amely a 12 ezer 600 négyzetméteres gyártóbázisnak is az otthona. A néhány száz kilogrammostól a több tíztonnás termékek gyártására is vállalkoznak, több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek nagyméretű hegesztett, forgácsolt szerkezetek, tartályok gyártása területén.

A zrt. munkavállalóinak száma 74; a nyilvánosan elérhető adatok szerint tavalyi nettó árbevétele meghaladta az 1,471 milliárd forintot a megelőző évi 1,126 milliárd forint után. Adózott eredménye tavaly 348 millió forintos veszteség volt, 2022-ben a veszteség 249 millió forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

salgótarján

gyár

gyártósor

gazdaság

beruházás