Nem kímélik a magyarok a SZÉP kártyájukat: rekordösszeget költöttünk el májusban

HelloVidék   
  Megosztom
Nem kímélik a magyarok a SZÉP kártyájukat: rekordösszeget költöttünk el májusban

Az idei legerősebb hónapot produkálta májusban a K&H SZÉP kártya forgalom, a költött összeg meghaladta a 2,5 milliárd forintot. Az év további részében ezt a növekedést segítheti, hogy a hazai kibocsátók közül az egyedül náluk elérhető digitális SZÉP kártya már országosan közel 22 ezer helyen használható érintésmentes fizetésre - közölte a K&H Bank Zrt.

A kártyabirtokosok az idei évben eddig májusban költöttek a legtöbbet, a havi forgalom meghaladta a 2,5 milliárd forintot, míg május végéig az összes költés 11,4 milliárd forintot volt.

Az év ezen időszakában jellemzően intenzív a SZÉP kártya használat, mivel a pünkösdi hosszú hétvége mellett a belföldi nyaralások foglalásai is ilyenkor történnek meg. Idén pedig a korán jött nyári idő is sokakat kicsábított a szórakozó- és vendéglátóhelyekre

– tájékoztatott Rammacher Zoltán, a K&H Lakossági ügyfél szegmens marketing vezetője.

Az intenzív felhasználás mellett a SZÉP kártyára történt havi jóváírás mértéke is magas, májusban meghaladta a 2,5 milliárd forintot. Ezzel a 2024-es jóváírás május végéig 12,6 milliárd forintot tett ki, ami 11 százalékkal meghaladja az elmúlt év előző időszakának eredményét. A teljes elérhető K&H SZÉP kártya egyenleg több mint 8,6 milliárd forint – éppen 2 milliárd forinttal több, mint idén január végén és 17 százalékkal magasabb a tavaly májusi egyenlegnél.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bank

gazdaság

szép kártya

nyaralás

költekezés