Figyelem, 4 milliárdos extra pályázat nyílik: AM azt is közölte, mire lehet kérni ingyenpénzt

MTI   
  Megosztom
Figyelem, 4 milliárdos extra pályázat nyílik: AM azt is közölte, mire lehet kérni ingyenpénzt

Csaknem 4 milliárd forint keretösszeggel megjelent a Fiatal erdők állománynevelésének támogatása elnevezésű pályázati felhívás a 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretei között - jelentette be az Agrárminisztérium (AM) csütörtöki közleménye szerint Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.

A konstrukció idén immár a harmadik versenyképes és fenntartható erdőgazdálkodást segítő új támogatási pályázat. A felhívás a fiatal erdők gazdasági értékének növelését célozza olyan eszközökkel, amelyek által az erdők nagyobb mértékben képesek ellátni gazdasági értékteremtő funkciójukat. Az állományok ápolásához, tisztításához kapcsolódó támogatott tevékenységek pozitív hatásai sokszor a jövőben várható fahasználatok során tapasztalhatók. Az erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek támogatott megvalósítása az erdészeti hatóság által nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók által lehetséges - írták.

A támogatás mértéke tevékenységtől függően legalább 99 és legfeljebb 193 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként, a támogatási kérelmek benyújtására első alkalommal szeptember 4-től lesz lehetőség - hangsúlyozta az államtitkár a közlemény szerint. A felhívás és az ahhoz kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek az AM tematikus weboldalán, a kap.gov.hu-n találhatók. A felületet érdemes folyamatosan nyomon követni, hiszen minden, a pályázati felhívásokkal kapcsolatos információ és változás itt érhető el - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pályázat

erdő