Itt a bejelentés: hétfőtől megszűnik a kötelező akciózás a boltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: hétfőtől megszűnik a kötelező akciózás a boltokban

Július 1-jétől megszűnik a kötelező akciózás a boltokban, a döntést azzal indokolja a Nemzetgazdasági Minisztériuma, hogy leszorította az inflációt.

A kötelező akciózást tavaly június 1-től vezette be a kormány, a 162/2023. (V. 5.) kormányrendelet értelmében a boltoknak kötelező akciókat kellett bevezetniük különböző termékcsoportokban, mindegyikben minimum egyet, heti rendszerességgel - írja a HVG.

Húsz termékkategóriát érintett a kötelező akciózás, az érintett üzleteknek mindegyikből egy-egy szabadon választott terméket kellett akciósan árulniuk, de arra is figyelniük kellett, hogy biztosítsák a szükséges mennyiséget – a 2022-ben értékesített átlagos napi mennyiséget – a leakciózott termékekből.

A KSH legutóbbi, június 6-án megjelent gyorstájékoztatója szerint áprilisban is csökkent a kiskereskedelmi forgalom, vagyis kevesebbet vásároltunk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

akciózás

bolt

kedvezmény