Fellélegezhetnek a mezőhegyesiek: rég várt fejlesztés indulhat meg a településen

MTI   
  Megosztom
Fellélegezhetnek a mezőhegyesiek: rég várt fejlesztés indulhat meg a településen

Kétszázmillió forint uniós támogatásból korszerűsítenek öt belterületi utat a Békés vármegyei Mezőhegyesen.

A 196 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el; az összegből öt utcában épül útburkolat a 4 500 lakosú, méneséről ismert dél-békési városban.

A beruházás során cserélik a meglévő útalapokat, egy réteg aszfaltot terítenek szét. A kapubejárók zúzalékos rámpakiegyenlítést kapnak. Az utcákban kiépítik a csapadékvíz-elvezető csatornákat is, és a beruházással csökken a szálló por koncentrációja is a városban, így a klímavédelmi célokhoz is hozzájárulnak. Az egyik helyszínen speciális, a csapadékvíz helybentartását segítő öko-burkolatot építenek.

A beruházás több mint egy kilométeren valósul meg, a munkálatokat jövő év január végéig kell befejezni. Mint írták, fontos szempont volt, hogy olyan utcákat válasszanak ki, amelyek rendelkeznek építési engedéllyel, hogy ezzel is gyorsítani lehessen a megvalósítást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fejlesztés

támogatás

út