Ilyen Csipkerózsika-kastélyokat vehetsz most vidéken: már 17,5 millióért a tiéd lehet egy főúri álom

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen Csipkerózsika-kastélyokat vehetsz most vidéken: már 17,5 millióért a tiéd lehet egy főúri álom

Több mint 150 eladó kastély van ma Magyarországon, a legtöbb Pest vármegyében és Bács-Kiskunban. Az árak tekintetében hatalmas a szórás: 20 millió forinttól 12 milliárdig terjed a kínálat - írta a Haszon.hu.

Balogh László az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kiemelte a lapnak: a legdrágább kastélyt az osztrák határhoz közel találjuk, a szombathelyi ingatlanért csaknem 12 milliárd forintot vagy 30 millió eurót kér az eladó. Az egyik legolcsóbban Tolna vármegyében lehet kastélyt vásárolni.

Találtunk még ennél is olcsóbbat!

A Hellovidék talált ennél olcsóbb birtokot is, a Gencsy kúriát, ami egy késő barokk épület. és Borsod -Abaúj-Zemplén megyében található Miskolc és Eger között. Mezőkövesd tartományban:

Tiszta időutazás: 12 milliárdért saját főúri birodalmad lehet

Közel 12 milliárdért már saját vízesésed is lehet a pazarul berendezett privát kastélyodban. A palota 3600 m2-es, elfér benne 41 szoba, a telken pedig saját gazdaságod lehet, hiszen 65406 m2.

Íme a kínálat:

Jellemzően azonban, országos átlagban vizsgálva majd 300 millióba kerül egy eladó kastély, ezért viszont egy 10 szobás, több mint 600 négyzetméteres ingatlant kaphatunk, egy 6000 négyzetméteres telekterületen.

Az állam magánbefektetőket keres

Ahogy a lap megjegyezte, az elmúlt évtizedekben a mai Magyarország területén működő 1500 kastély, kúria nagy része eltűnt, ami megmaradt, azoknak is tovább romlott az állapota. A tavaly elfogadott és júniusban módosított kastélytörvénnyel a magyar állam tulajdonába került kastélyok nagyon szigorú feltételrendszer mellett kerülhetnek magántulajdonba.

Így például az épületek közcélúságát biztosítani kell, mellette az új tulajdonosnak üzleti tervet és többéves hasznosítási tervet kell mellékelnie, amit az állam képviseletében az az Építési és Közlekedési Minisztérium hagy jóvá és folyamatosan ellenőriz. Amennyiben ezeket nem tartják be, életbe lépnek a biztosítékok, így büntetőpénzt kell fizetniük vagy visszaveszi az állam az ingatlant. Egyelőre a minisztérium felméri az érdeklődést és várhatóan szeptemberben kezdődhetnek el a tulajdonba adással kapcsolatos nyilvános felhívások.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kastély

kastélytörvény