Brutális mennyiségű hal került a Balatonba: de miért volt erre szükség?

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális mennyiségű hal került a Balatonba: de miért volt erre szükség?

Látványos haltelepítés történt a Balatonon, ahol 2400 kilogramm háromnyaras pontyot engedtek a vízbe egy kompról, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szervezésében - írja a sonline.hu.

Ahogy a portál írja, a Magyarország EU-s soros elnöksége kapcsán szervezett program keretében nemzetközi szakmai közönség is megcsodálhatta a Tihany partjai előtt rendezett látványtelepítést.

Az alkalom során 2400 kilogramm háromnyaras pontyot telepítettek a nyílt vízen, egy kompról a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai. A különleges eseményt az tette igazán látványossá, hogy a halakat egy speciális csúszda segítségével engedték a Balatonba

- emelte ki a lap.

A haltelepítés célja, hogy elősegítse a Balaton ökológiai egyensúlyának fenntartását és a horgászok számára kedvezőbb fogási lehetőségeket biztosítson. A helyi közösség és a turisták nagy érdeklődéssel kísérték figyelemmel az eseményt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ponty

háromnyaras ponty

balaton

balatoni halgazdálkodási nonprofit zrt

komp

haltelepítés