Így kell csinálni: újabb zöld város születik Magyarországon

Liszkai Attila   
  Megosztom
Így kell csinálni: újabb zöld város születik Magyarországon

Zirc önkormányzatának döntése alapján november 10-étől zöldhulladék-gyűjtést szerveznek a településen - írja a VEOL.

A zirci önkormányzat arról tájékoztatott, hogy a lakossági zöldhulladék gyűjtésére az önkormányzat kerti ingatlanonként két – zöld színű - 110 literes, Zirc zöldhulladék gyűjtőzsák feliratú zsákot ingyen biztosít, a további zsákokat pedig 300 forintos egységáron lehet megvásárolni a Zirci Városüzemeltetés Nonprofit Kft. telephelyén.

A zöldhulladék-gyűjtő zsákban csak növényi eredetű hulladékot szabad elhelyezni, pontosabban: lomb, fűkaszálék, apróra vágott ágnyesedék. Az ágakat maximum 1 méter hosszúságúra kell vágni és legfeljebb 0,5 méter átmérőjű kötegekben kell összekötni. Gyűjtőzsákkal átkötve vagy a gyűjtőzsákot rátűzve kell jelölni a kötegek elszállítási szándékát.

Az önkormányzat felhívta a figyelmet arra is, hogy a fent felsorolt zöldhulladékon kívül tilos a zsákba mást tenni, például sittet, építési törmeléket, kommunális hulladékot, tűz- és robbanásveszélyes, valamint veszélyes hulladékot. Amennyiben begyűjtés során ilyen zsákot találnak, illetve a zöldhulladékot ömlesztve helyezik ki az ingatlan elé, akkor azt nem fogják elszállítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zirc

természet

zöld

hulladék