Így kell csinálni: újabb zöld város születik Magyarországon

Liszkai Attila   
  Megosztom
Így kell csinálni: újabb zöld város születik Magyarországon

Zirc önkormányzatának döntése alapján november 10-étől zöldhulladék-gyűjtést szerveznek a településen - írja a VEOL.

A zirci önkormányzat arról tájékoztatott, hogy a lakossági zöldhulladék gyűjtésére az önkormányzat kerti ingatlanonként két – zöld színű - 110 literes, Zirc zöldhulladék gyűjtőzsák feliratú zsákot ingyen biztosít, a további zsákokat pedig 300 forintos egységáron lehet megvásárolni a Zirci Városüzemeltetés Nonprofit Kft. telephelyén.

A zöldhulladék-gyűjtő zsákban csak növényi eredetű hulladékot szabad elhelyezni, pontosabban: lomb, fűkaszálék, apróra vágott ágnyesedék. Az ágakat maximum 1 méter hosszúságúra kell vágni és legfeljebb 0,5 méter átmérőjű kötegekben kell összekötni. Gyűjtőzsákkal átkötve vagy a gyűjtőzsákot rátűzve kell jelölni a kötegek elszállítási szándékát.

Az önkormányzat felhívta a figyelmet arra is, hogy a fent felsorolt zöldhulladékon kívül tilos a zsákba mást tenni, például sittet, építési törmeléket, kommunális hulladékot, tűz- és robbanásveszélyes, valamint veszélyes hulladékot. Amennyiben begyűjtés során ilyen zsákot találnak, illetve a zöldhulladékot ömlesztve helyezik ki az ingatlan elé, akkor azt nem fogják elszállítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zirc

természet

zöld

hulladék