Mindent a szemnek, semmit a drónnak: komoly veszélyre figyelmeztetik a videósokat

MTI   
  Megosztom
Mindent a szemnek, semmit a drónnak: komoly veszélyre figyelmeztetik a videósokat

Drónnal készült videofelvételt tett közzé a világhálón a napokban egy videós, amelyen több száz szarvasból álló csapat látható. Az állatok több mezőgazdasági táblán, utakon átvágva menekülnek. Mivel a fokozott balesetveszélyt is okozó jelenség kiváltó oka kizárólag a vadállomány zavarása - talán pontosan a drón - lehet, az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Mályi Természetvédelmi Egyesület közös közleményben hívja fel a figyelmet a vad nyugalmának fontosságára, annak biztosítására.

A szarvas természetes viselkedése, hogy a téli időszakban csapatokba áll, ezzel együtt az ekkora csapatok általában zavarás esetén verődnek össze. A vad normális esetben nem mozog nappal, így a felvételen - és az elmúlt években napvilágot látott, hasonló videókon is - a jelenség oka egyértelműn valamiféle emberi zavaró tényezőben keresendő.

Könnyen belátható, hogy egy ekkora, száz kilogramm feletti testtömegű egyedekből álló csapat komoly balesetveszélyt jelent, különösen a téli útviszonyok mellett. Ezért az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Mályi Természetvédelmi Egyesület arra kér minden felelős természetjárót, természetfotóst, videóst, hogy tartsa szem előtt a vadállomány nyugalmát és az autósok biztonságát, ne zavarja a vadon élő állatokat sem drónnal, sem azzal, hogy megpróbálja megközelíteni azokat.

A szarvasok vonulásáról készült videó itt tekinthető meg:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvas

állatvédelem

vadvédelem

természetvédelem

drón