Jeges tóban lelte halálát az Élet Iskolájának alapítója

24.hu   
  Megosztom
Jeges tóban lelte halálát az Élet Iskolájának alapítója

Szombathelyi Tibor telente is gyakran megmártózott a nyílt vízen. Vasárnap léket vágott a jégen, alámerült, de úszás közben a jég alá szorult. Az áldozatot a parttól 30 méterre, 6-8 centiméteres jég alatt találták meg.

Az 53 évesen elhunyt Szombathelyi Tibor a permakultúra elvei szerint építette gazdaságát immáron több mint két évtizede, miután párjával úgy határoztak, hogy gyermekeiket egy természetközeli helyen akarják felnevelni, írja a 24.hu.

2015 környékén ismerhette meg Szombathelyi Tibort az ország, amikor 20 év tapasztalatait, ember, állat és növény együttélésének harmóniáját osztotta meg a nagyközönséggel Facebook-oldalán. Az egyszerű és természetközeliség modernkori úttörőjének nevezték, aki a szemléletmódváltásban és a szükségletek minimalizálásában látta a jövőt. Célja az volt, hogy minél többen álljanak fel a számítógép mellől, és lépjenek ki a valódi életbe, ezért indította útjára az Élet Iskola társadalmi szemléletformáló rendezvénysorozatát.

Szombathelyi Tibor tevékenysége után hatalmas volt az érdeklődés: Facebook-oldalát 17 ezren követték, országszerte előadásokat tartott és egy ideje saját birtokán fogadta az érdeklődőket, akiket megérintett életfilozófiája és akik szerettek volna változtatni életükön.

Az Élet Iskola alapítója korábban a sonline.hu-nak adott interjújában arról beszélt, a vidéki élet népszerűsítését tűzte ki célul a szemléletváltáson keresztül. Nem hitt a fogyasztói világban, világéletében lázadó típus volt, és nem fogadta el, amit a társadalom rá akart kényszeríteni.

Az foglalkoztat, hogy megmutassam az embereknek: az elvárások nem működnek, ehelyett oda kell tennie magát az embernek, ha előre akar jutni. A világgazdaság nem működhet jól, mert rengeteg a potyautas. Az emberek azt érzik, nincsenek a helyükön. Alulról lehet változtatni, megmutatom, hogy én hogyan csináltam. A szükségletek minimalizálásán keresztül biztosítottam a megélhetést vidéken, mert egy dologból lehet megélni, az a föld.

– nyilatkozott a lapnak két évvel ezelőtt.

2017 nyarán tartották az Élet Iskola első rendezvényét Nagy Lépés címmel, amelynek alapötlete az volt, hogy felhívják a figyelmet, mit okozunk a földi jelenlétünkkel, mit hagyunk magunk után, mit teszünk, hogy jobb legyen a világ. Az eseményről videó is készült.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola