Szökésben a rodeós szarvasmarha: eddig senki sem tudta befogni

HelloVidék   
  Megosztom
Szökésben a rodeós szarvasmarha: eddig senki sem tudta befogni

Bár sokan látták már, de eddig még senki sem tudta befogni a majdnem hét hónapja elszabadult, Betsy nevű rodeós tehenet az alaszkai Anchorage városának térségében.

Betsy tavaly júniusban tűnt el karámjából, s azóta a város közelében fekvő tizenhat négyzetkilométeres erdős területen kószál, mondta el a jószág gazdája, Frank Koloski csütörtökön a dpa német hírügynökségnek. A rodeólovas szerint a három éves szarvasmarha, mindössze egy nappal azt követően kóborolt el, hogy megvette, írja a Sonline.hu.

Az elkószált szarvasmarha igazi híresség lett, miután a túrázók lencsevégre kaphatták Betsy-t, felvételeiket pedig megosztották a közösségi médiában.

Koloski többször is cowboyokat küldött ki a szökevény befogására, akik mindeddig nem jártak sikerrel. A 47 éves gazda szerint Betsy új otthonra lelt a nyáron túrázók, télen pedig síelők által látogatott erdőségben. Mint mondta, télen is számos élelem- és vízforrás áll a jószág rendelkezésére.

Ez a tehén olyan helyről jött, ahol nagyon is önellátó volt… Mélyen belül érzem, nem akarja, hogy elfogják.

– mondta Koloski.

A rodeós a környéken élőktől folyton értesítést kap, ha tehenét valahol látták. Az Anchorage Daily News című helyi hírlap nemrég közölte, hogy a rendőrség is bekapcsolódott egy drónnal a keresésbe, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker, Betsy pedig továbbra is szabadon rója Anchorage térségét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvasmarha

rodeó