Szökésben a rodeós szarvasmarha: eddig senki sem tudta befogni

HelloVidék   
  Megosztom
Szökésben a rodeós szarvasmarha: eddig senki sem tudta befogni

Bár sokan látták már, de eddig még senki sem tudta befogni a majdnem hét hónapja elszabadult, Betsy nevű rodeós tehenet az alaszkai Anchorage városának térségében.

Betsy tavaly júniusban tűnt el karámjából, s azóta a város közelében fekvő tizenhat négyzetkilométeres erdős területen kószál, mondta el a jószág gazdája, Frank Koloski csütörtökön a dpa német hírügynökségnek. A rodeólovas szerint a három éves szarvasmarha, mindössze egy nappal azt követően kóborolt el, hogy megvette, írja a Sonline.hu.

Az elkószált szarvasmarha igazi híresség lett, miután a túrázók lencsevégre kaphatták Betsy-t, felvételeiket pedig megosztották a közösségi médiában.

Koloski többször is cowboyokat küldött ki a szökevény befogására, akik mindeddig nem jártak sikerrel. A 47 éves gazda szerint Betsy új otthonra lelt a nyáron túrázók, télen pedig síelők által látogatott erdőségben. Mint mondta, télen is számos élelem- és vízforrás áll a jószág rendelkezésére.

Ez a tehén olyan helyről jött, ahol nagyon is önellátó volt… Mélyen belül érzem, nem akarja, hogy elfogják.

– mondta Koloski.

A rodeós a környéken élőktől folyton értesítést kap, ha tehenét valahol látták. Az Anchorage Daily News című helyi hírlap nemrég közölte, hogy a rendőrség is bekapcsolódott egy drónnal a keresésbe, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker, Betsy pedig továbbra is szabadon rója Anchorage térségét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvasmarha

rodeó