Több mint százéves mandulafa képviseli hazánkat az Európai Év Fája versenyen

MTI   
  Megosztom
Több mint százéves mandulafa képviseli hazánkat az Európai Év Fája versenyen

Jó esélyekkel indul a hazai jelölt az Európai Év Fája versenyen. Idén 15 ország fái vetélkednek egymással.

Az Európai Év Fája verseny immár kilenc éve hívja fel a figyelmet a fák és az emberek, a természet és a közösségek kapcsolatára, és a fáknak Európa kulturális és természeti örökségében betöltött fontos szerepére, derül ki az Ökotárs Alapítvány közleményéből.

Idén egy csavarodott törzsű, több mint százéves mandulafa képviseli Magyarországot, amely a pécsi Havi-hegyen áll. 2018 októberében 4779 szavazattal lett a hazai Év Fája cím birtokosa. A pécsi Havas Boldogasszony templom mellett álló fa mandulavirágzás idején csodás látványt nyújt az arra látogatóknak.

Hasonlóan az elmúlt két évhez, idén is két fára szavazhat mindenki. Nem lesz könnyű választani: a hazai jelölt 14 versenytársa között megtalálhatjuk például a korzikai paratölgyet, melynek törzse egy szárnyát kiterjesztő ragadozó madárra emlékeztet, vagy a gubeci hársfát, mely Horvátország több mint 500 éves fája.

A szavazás február 28-ig tart, a szavazatok számának alakulását február 22-ig lehet majd követni, az eredményt pedig március 19-én a brüsszeli díjátadón hozzák majd nyilvánosságra a szervezők.

A szavazatokat a verseny honlapján lehet leadni.

Fotó: Svastits Krisztián

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fa

év fája

természet

verseny