Több mint százéves mandulafa képviseli hazánkat az Európai Év Fája versenyen

MTI   
  Megosztom
Több mint százéves mandulafa képviseli hazánkat az Európai Év Fája versenyen

Jó esélyekkel indul a hazai jelölt az Európai Év Fája versenyen. Idén 15 ország fái vetélkednek egymással.

Az Európai Év Fája verseny immár kilenc éve hívja fel a figyelmet a fák és az emberek, a természet és a közösségek kapcsolatára, és a fáknak Európa kulturális és természeti örökségében betöltött fontos szerepére, derül ki az Ökotárs Alapítvány közleményéből.

Idén egy csavarodott törzsű, több mint százéves mandulafa képviseli Magyarországot, amely a pécsi Havi-hegyen áll. 2018 októberében 4779 szavazattal lett a hazai Év Fája cím birtokosa. A pécsi Havas Boldogasszony templom mellett álló fa mandulavirágzás idején csodás látványt nyújt az arra látogatóknak.

Hasonlóan az elmúlt két évhez, idén is két fára szavazhat mindenki. Nem lesz könnyű választani: a hazai jelölt 14 versenytársa között megtalálhatjuk például a korzikai paratölgyet, melynek törzse egy szárnyát kiterjesztő ragadozó madárra emlékeztet, vagy a gubeci hársfát, mely Horvátország több mint 500 éves fája.

A szavazás február 28-ig tart, a szavazatok számának alakulását február 22-ig lehet majd követni, az eredményt pedig március 19-én a brüsszeli díjátadón hozzák majd nyilvánosságra a szervezők.

A szavazatokat a verseny honlapján lehet leadni.

Fotó: Svastits Krisztián

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fa

év fája

természet

verseny