Farmville a valóságban: digitális nomádok álmodták újra a közösségi kertészkedést Hartán

HelloVidék   
  Megosztom
Farmville a valóságban: digitális nomádok álmodták újra a közösségi kertészkedést Hartán

Farmville a valóságban? Igen, már ilyen is van az országban. Épp a napokban indult egy magyar startup, amelyben a hagyományt és a digitalizációt, a vidéki minőséget és a budapesti közönséget kötik össze. Először a HelloVidéknek meséltek kezdeményezésükről.

A legtöbb startup az informatikába vagy a gasztronómiába vágja a fejszéjét. Miért ne lehetne a kettőt összekötni? - tette fel a kérdést és válaszolta is meg a 30 éve mezőgazdaságban tevékenykedő Kövesdi család egyik tagja, Gábor, aki lassan 10 éve Budapesten, az online világban dolgozik, de mindig vonzották a gyökerei, a vidék, a vidék ízei, a természet közelsége.

Szakított az alkalmazotti léttel és több mint egy éve, kollégáival, barátaival, családjával a digitális tudását valamint a családi tapasztalatot felhasználva saját vállalkozásokban dolgozik. Meglátása szerint a vidéki minőség és a budapesti (és külföldi), minőségre fogékony közönség összekötésével óriási érték teremthető mindenki számára.

Ezt az alpavetést igyekszik kiaknázni új vállakozásuk, a MyFarmHarta, amelyet néhány fiatal üzleti szakemberrel közösen valósítanak meg. A projekt lényege, hogy egy közösségi finanszírozású kertet fognak felépíteni Harta mellett a Kövesdi család gondozásában.

Mindenkinek lehetősége van a projektbe gyakorlatilag földbérlőként beszállni, aminek köszönhetően a földterületen a bérleménnyel arányosan megtermelt zöldségekből (később gyümölcsökből és egyéb földi javakból) mindenki részesül, előfizetéstől függően egyszeri, havi vagy heti rendszerességgel asztalára kapja a minőségi, háztáji, egészséges zöldséget.

Az előfizetők beleszólnak a kert életébe, zárt Facebook csoportban követhetik az eseményeket, szavazhatnak a termelni kívánt növényekről, az aktuális döntésekről, de egy 360 fokos kamerán keresztül folyamatosan ellenőrizhetik is majd a kertjüket. Nagyon fontos üzenet a transzparencia, hogy a bérlők mindenről tudjanak, biztosak lehessenek abban, hogy a gazdák mindent megtesznek a minőségi termények felneveléséért

- mondta el a HelloVidéknek Kövesdi Gábor, a projekt ötletgazdája és tulajdonosa.

Mivel a megtermelt javakat közvetlen az előfizetők asztalára szállítják heti vagy havi rendszerességgel, így a szállítási idő minimálisra csökken, nem megy a termék minőségének rovására. A lelkes, innovatív fiatalok abban hisznek, hogy egy otthon megtermelt, csak természetes anyagokat felhasználó kertészetből kikerülő zöldségek és gyümölcsök nem csak finomabbak, de táplálóbbak és egészségesebbek is.

Összeültek, kiszámolták és meghúzták azt a vonalat, hogy mi az a minimális üzemméret és maximális családi munka és ehhez szükséges vevői kör, amivel biztosan el tudják indítani a kertet és minden érintett boldog lesz. Amennyiben összejön a szükséges előfizetői mennyiség, úgy az előfizetők már 2019 tavasz végén élvezhetik az igazi háztáji ízes paradicsomból és paprikából készült lecsó ízét.

A következő egy hónapban fognak földbérlőket toborozni. Ha elérik a kitűzött vevői kört el fogják indítani a projektet, ha ez nem sikerülne, akkor mindenki számára automatikusan visszatérítésre kerül a befizetett földbérlet, amit egy profi közösségi finanszírozási felület, az Indiegogo garantál.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farmville

harta

myfarmharta

termelő

őstermelő

startup

közösségi finanszírozás

indiegogo

farm

zöldség-gyümölcs