Bagolyinvázió Gyöngyösön: ennyi madarat még nem láttál egy rakáson!

HelloVidék   
  Megosztom
Bagolyinvázió Gyöngyösön: ennyi madarat még nem láttál egy rakáson!

Több tucat bagoly gubbaszt a gyöngyösi polgármesteri hivatal udvarának fenyőin, a városba költöző madarak látványa azonban nem kelt riadalmat, már tavaly is itt teleltek a szárnyasok.

A szakértők szerint az erdei fülesbaglyok különleges viselkedése, hogy a téli időszakban csapatosan keresik fel a települések, különösen az agrárterületek falvainak és városainak belterületeit, mert a városban melegebb van és nem jelentenek veszélyt rájuk a nagyobb testű ragadozómadarak sem, írja a Heol.hu

A baglyok nappal a fák ágain ücsörögnek, éjszaka vadászni indulnak. Nem veszélyesek, éppen ellenkezőleg: jelenlétük több szempontból is hasznos. A madarak ugyanis fejenként napi három-hat rágcsálót is elfogyasztanak, ami száz madárral és három hónapnyi teleléssel számolva akár ötvenezer mezőgazdasági kártevő egeret és pockot jelent, állítja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívásában.

A szervezet a lakosság bevonásával ismét erdei fülesbaglyok telelőhelyeinek országos felmérését hirdette meg, amelyhez bárki csatlakozhat megfigyeléseivel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bagoly

gyöngyös