Bagolyinvázió Gyöngyösön: ennyi madarat még nem láttál egy rakáson!

HelloVidék   
  Megosztom
Bagolyinvázió Gyöngyösön: ennyi madarat még nem láttál egy rakáson!

Több tucat bagoly gubbaszt a gyöngyösi polgármesteri hivatal udvarának fenyőin, a városba költöző madarak látványa azonban nem kelt riadalmat, már tavaly is itt teleltek a szárnyasok.

A szakértők szerint az erdei fülesbaglyok különleges viselkedése, hogy a téli időszakban csapatosan keresik fel a települések, különösen az agrárterületek falvainak és városainak belterületeit, mert a városban melegebb van és nem jelentenek veszélyt rájuk a nagyobb testű ragadozómadarak sem, írja a Heol.hu

A baglyok nappal a fák ágain ücsörögnek, éjszaka vadászni indulnak. Nem veszélyesek, éppen ellenkezőleg: jelenlétük több szempontból is hasznos. A madarak ugyanis fejenként napi három-hat rágcsálót is elfogyasztanak, ami száz madárral és három hónapnyi teleléssel számolva akár ötvenezer mezőgazdasági kártevő egeret és pockot jelent, állítja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívásában.

A szervezet a lakosság bevonásával ismét erdei fülesbaglyok telelőhelyeinek országos felmérését hirdette meg, amelyhez bárki csatlakozhat megfigyeléseivel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bagoly

gyöngyös