Leléptek a kiskunhalasi bivalyok: elfoglalták a nyári szállásukat

MTI   
  Megosztom
Leléptek a kiskunhalasi bivalyok: elfoglalták a nyári szállásukat

Nem várt nehézséggel kellett szembe nézniük kedden reggel a halasi rendőröknek és a mezőőröknek. A vízibivalyokat az eredeti tervek szerint két hét múlva terelték volna át a kórház mögötti nyári szálláshelyükre, a természet hívó szava azonban korábban szólította az állatokat, akik meg is indultak annak rendje szerint elfoglalni nyári lakhelyüket – írja a Baon.hu.

A portál szerint a költözésnek indult állatokra másfél kilométerrel arrébb találtak, a város irányába a vasúti töltésen. A szakemberek úgy döntöttek, hogy nem terelik vissza az állatokat korábbi élőhelyükre, hanem inkább elvezetik őket eredeti céljukhoz, a Csetényi-parkba.

Az eredeti tervek szerint április 24-én hajtották volna át a bivalyokat, de ha már a fele utat megtették, akkor így volt célszerűbb

– mondta el Fehér Péter, a bivalyok gondozója, a Vakvarjú Természetvédelmi Alapítvány elnöke. Az állatok nem zavartatták magukat, volt néhány példány, akik meg is fürödtek a csatorna vizében. Az 53-as főutat le is zárták egy időre, míg a bivalyok át nem vonultak a forgalmas területen. Mint kiderült, az állatok nem most próbáltak meg elkóborolni először. Korábban is próbálkoztak már, de akkor őrzőik szemfülesebbek voltak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vízibivalyok

kiskunhalas

rendőrség

mezőőrök

állatok

nyár

természet