Ilyen egyszerűen ültethetsz otthon rózsát: csak egy krumpli kell hozzá + videó

Liszkai Attila   
  Megosztom
Ilyen egyszerűen ültethetsz otthon rózsát: csak egy krumpli kell hozzá + videó

A nők sokféle virágot kaphatnak, de a rózsa különleges tartalmat hordoz: a szerelmet jelképezi. Bár a rózsa először örömöt okoz, később szomorúságot szül, mivel a szép virág néhány nap múltán elhervad. Ilyenkor sokan, hogy megőrizhessék a rózsát, leszárítják azt, pedig létezik egy egyszerű, de nagyszerű trükk, amivel megmenthető a növény.

Ha egy nő rózsát kap, általában szeretné megőrizni azt. Mivel a virág néhány napon belül elhervad, nincs más lehetőség, mint a leszárítás, legalábbis sokan ezt hiszik. Egy apró trükk segítségével könnyedén megmenthetjük rózsánkat, és akár el is szaporíthatjuk a kertünkben. Ehhez csak a következőkre van szükségünk:

  • egy szál rózsa
  • egy szem burgonya
  • műanyag palack
  • cserép
  • virágföld

Először tisztítsuk meg a rózsát a leveleitől. Körülbelül a virágtól mérve 3 centiméterre átlósan vágjuk el a szárat. A virágra nem, csupán a szárra lesz szükségünk; fúrjunk a krumpliba egy akkora lyukat, amibe belefér a rózsa szára, majd szúrjuk bele a növényt. Arra figyeljünk, hogy a rózsaszár ne inogjon a krumpliban. A cserép aljára körülbelül 5 centiméter vastagon terítsünk szét virágföldet, majd helyezzük bele a burgonyát, és temessük be földdel. Ezután vágjuk le a műanyag palackunk alját, és tekerjük le a kupakját. A palackot álló helyzetben húzzuk rá a rózsaszárra, úgy, hogy a keskeny, ivásra kialakított rész felfelé nézzen. Ezután már nincs más dolgunk, mint – a palack körül - meglocsolni újdonsült rózsapalántánkat, amely meglepően gyorsan meg fog nőni.

Fotó: MTVA/Róka László

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rózsa

trükk

kertészkedés

virág