Ilyen egyszerűen ültethetsz otthon rózsát: csak egy krumpli kell hozzá + videó

Liszkai Attila   
  Megosztom
Ilyen egyszerűen ültethetsz otthon rózsát: csak egy krumpli kell hozzá + videó

A nők sokféle virágot kaphatnak, de a rózsa különleges tartalmat hordoz: a szerelmet jelképezi. Bár a rózsa először örömöt okoz, később szomorúságot szül, mivel a szép virág néhány nap múltán elhervad. Ilyenkor sokan, hogy megőrizhessék a rózsát, leszárítják azt, pedig létezik egy egyszerű, de nagyszerű trükk, amivel megmenthető a növény.

Ha egy nő rózsát kap, általában szeretné megőrizni azt. Mivel a virág néhány napon belül elhervad, nincs más lehetőség, mint a leszárítás, legalábbis sokan ezt hiszik. Egy apró trükk segítségével könnyedén megmenthetjük rózsánkat, és akár el is szaporíthatjuk a kertünkben. Ehhez csak a következőkre van szükségünk:

  • egy szál rózsa
  • egy szem burgonya
  • műanyag palack
  • cserép
  • virágföld

Először tisztítsuk meg a rózsát a leveleitől. Körülbelül a virágtól mérve 3 centiméterre átlósan vágjuk el a szárat. A virágra nem, csupán a szárra lesz szükségünk; fúrjunk a krumpliba egy akkora lyukat, amibe belefér a rózsa szára, majd szúrjuk bele a növényt. Arra figyeljünk, hogy a rózsaszár ne inogjon a krumpliban. A cserép aljára körülbelül 5 centiméter vastagon terítsünk szét virágföldet, majd helyezzük bele a burgonyát, és temessük be földdel. Ezután vágjuk le a műanyag palackunk alját, és tekerjük le a kupakját. A palackot álló helyzetben húzzuk rá a rózsaszárra, úgy, hogy a keskeny, ivásra kialakított rész felfelé nézzen. Ezután már nincs más dolgunk, mint – a palack körül - meglocsolni újdonsült rózsapalántánkat, amely meglepően gyorsan meg fog nőni.

Fotó: MTVA/Róka László

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rózsa

trükk

kertészkedés

virág