Ilyen egyszerűen ültethetsz otthon rózsát: csak egy krumpli kell hozzá + videó

Liszkai Attila   
  Megosztom
Ilyen egyszerűen ültethetsz otthon rózsát: csak egy krumpli kell hozzá + videó

A nők sokféle virágot kaphatnak, de a rózsa különleges tartalmat hordoz: a szerelmet jelképezi. Bár a rózsa először örömöt okoz, később szomorúságot szül, mivel a szép virág néhány nap múltán elhervad. Ilyenkor sokan, hogy megőrizhessék a rózsát, leszárítják azt, pedig létezik egy egyszerű, de nagyszerű trükk, amivel megmenthető a növény.

Ha egy nő rózsát kap, általában szeretné megőrizni azt. Mivel a virág néhány napon belül elhervad, nincs más lehetőség, mint a leszárítás, legalábbis sokan ezt hiszik. Egy apró trükk segítségével könnyedén megmenthetjük rózsánkat, és akár el is szaporíthatjuk a kertünkben. Ehhez csak a következőkre van szükségünk:

  • egy szál rózsa
  • egy szem burgonya
  • műanyag palack
  • cserép
  • virágföld

Először tisztítsuk meg a rózsát a leveleitől. Körülbelül a virágtól mérve 3 centiméterre átlósan vágjuk el a szárat. A virágra nem, csupán a szárra lesz szükségünk; fúrjunk a krumpliba egy akkora lyukat, amibe belefér a rózsa szára, majd szúrjuk bele a növényt. Arra figyeljünk, hogy a rózsaszár ne inogjon a krumpliban. A cserép aljára körülbelül 5 centiméter vastagon terítsünk szét virágföldet, majd helyezzük bele a burgonyát, és temessük be földdel. Ezután vágjuk le a műanyag palackunk alját, és tekerjük le a kupakját. A palackot álló helyzetben húzzuk rá a rózsaszárra, úgy, hogy a keskeny, ivásra kialakított rész felfelé nézzen. Ezután már nincs más dolgunk, mint – a palack körül - meglocsolni újdonsült rózsapalántánkat, amely meglepően gyorsan meg fog nőni.

Fotó: MTVA/Róka László

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rózsa

trükk

kertészkedés

virág