Így segíthetsz a Földnek: nézd meg, mit vásárolsz!

MTI   
  Megosztom
Így segíthetsz a Földnek: nézd meg, mit vásárolsz!

A környezettudatosságot elsőként a mindennapi szokásokban kell érvényre juttatni, mert a túlfogyasztás mérséklésének ez a leggyorsabb útja - mondta az Agrárminisztérium (AM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Föld napja alkalmából pénteken Budapesten, a Herman Ottó Intézetben tartott rendezvény megnyitóján.

László Tibor Zoltán mértékletességet és körültekintést javasolt a fogyasztásban, többek között a csomagolás hasznosítása vagy termékválasztás esetén. Az áruk szállítása éppúgy terheli a környezetet, mint a hulladékok helytelen elhelyezése, a Föld jövője ezért jelentős mértékben függ az egyéni felelősségvállalástól - hangsúlyozta.

A helyettes államtitkár szerint a Föld napjának gondolata nem véletlenül merült föl a hatvanas évek végén, hiszen az emberiség ekkor kezdett többet fogyasztani, mint amit a bolygó biztosítani tud. Magyarországon a 3,7 hektár a fejenkénti ökológiai lábnyom, de a fejenkénti szükségletek másutt is jóval meghaladják azt a mértéket, amit az egy emberre jutó 1,8 hektár szárazföldi terület biztosítani tud, hangsúlyozta László Tibor Zoltán.

A környezet érdekében nem elég csupán a Föld napján elköteleződni a természetvédelem mellett, hangsúlyozta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója. A klímaváltozás hatása már most is felfedezhető az aszályos időjárásokban, az ökológiai sokféleség hanyatlása pedig fokozatosan, a fogyasztás megugrásával párhuzamosan válik egyre látványosabbá.

A főigazgató kiemelte a környezeti nevelés jelentőségét is, mivel - mint mondta - a mai kihívások következményeivel a most felnövő nemzedékek szembesülnek majd igazán, így azok megoldása is rájuk vár.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

föld

természet

fogyasztás

vásárlás

környezetvédelem