Ez az idei trend a kertekben: mutatjuk, mivel nem nyúlhatsz mellé

HelloVidék   
  Megosztom
Ez az idei trend a kertekben: mutatjuk, mivel nem nyúlhatsz mellé

Az áprilisi nagytakarítás után májusban már kellemesebb feladatokra koncentrálhatunk: ideje díszbe öltöztetni, kényelmessé varázsolni az udvart, illetve a balkont. Így a nyár kezdetére már hátradőlve élvezhetjük a hosszúra nyúló estéket.

A kerti trendek kétfele ágaznak. Egyrészt a modern otthonokban még mindig a letisztult minimál stílus dívik, de a környezettudatosság terjedése által előtérbe került a természetesség is, hogy a kert szerves része legyen az őt körülvevő környezetnek. Bármelyik irányvonal szimpatikus, néhány alapvető tanácsot érdemes megfogadni, hogy aztán ízlésünk szerint formáljuk személyessé a kertet. Ehhez nyújt segítséget a Praktiker közleménye.

Stabil alap

A legfontosabb, hogy válasszunk egy időtálló kerti bútort, mely sok éven át kiszolgál minket. Az elmúlt idők műanyagdömpingje után divat lett a különböző anyagok kombinációja: fa fémmel, műrattan fával. Népszerűnek számítanak a speciális természetes anyagokból, kör-nyezetbarát technológiával készülő, minőségi keresletet kiszolgáló duraboard anyagok is. A hipszter stílusú raklapbútorokat is sokan keresik. A Praktikerben a legtöbb termék UV stabil, természetes hatású. Az anyagkombinációkat letisztult, minimál vonalvezetés jellemzi, a fa-bútoroknál természetesebb az összhatás. Reneszánszát éli a fa és egyéb természetes anya-gok, például az igazi rattan, a bambusz, a tengeri fű és tengeri fonat. Minden anyaghoz saját tisztítószer ajánlott. Vásárlás előtt mérjük fel, mennyi időnk van ápolni a kerti bútort! A mű-anyagok nem igényelnek különösebb törődést, a természetes összetevők számára viszont fontos a rendszeres karbantartás.

Örökös nyaralás

A legtöbben arra vágyunk, hogy a nyári hétköznapokon is átérezzük a szabadság hangulatát. A nagy divatházak kollekciói mindig átkúsznak a lakberendezés területére is, ezért idén főleg a madarak és a dzsungel köszönnek vissza a kiegészítőkön. Hasít a trópusi hangulat a tányé-rokon, a textileken. Nincs ma már kert esti fények nélkül. Fényfüzéreket, mécsessel megra-kott befőttesüvegeket, gyertyatartókat aggathatunk a fákra, vagy rakhatunk lazán az asztal-ra. Az árammal sem kell már vesződni, hiszen a legtöbb fényfüzér napelemmel működik.

Boldogság balkonon

Ha kert nem jutott, de erkély igen, már nyert ügyünk van. Ne tárolóként funkcionáljon, ha-nem a lakás meghosszabbításaként! Idén ezt könnyedén megtehetjük, mert minden, ami összecsukható, ami mobil, az trendi. Nagyon szép, míves bútorokat lehet kapni akár 1-2 négyzetméteres helyiségekre is. És mennyivel szebb látvány az utcáról is egy otthonos, vi-dám balkon! Fényekkel és virágokkal megrakodva.

Se kert, se erkély?

Akkor sem kell elkeseredni, hiszen nagy sláger az urban botanic, mikor a belső tereket rak-juk tele sok növénnyel. Minél több a zöld, annál nagyobb a nyugalom. Nagy divatja van a párásító berendezéseknek, az aromaterápiának és a fényterápiának. A városban élő allergi-ásoknak gyógyír lehet ezek használata. Ha otthonunkba csempésztük a természetet, már kevésbé vágyódunk el máshova.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

bútor

kerti bútor

divat