Kiakadt a magyar természetfilmes: ezt nem teszik zsebre az esküvőre készülők

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadt a magyar természetfilmes: ezt nem teszik zsebre az esküvőre készülők

Esküvői lufikat fújt a szél a Hortobágyi Nemzeti Park területére, melyeket Török Zoltán természetfilm rendező és operatőr talált meg, ő készítette többek között a nagy sikert arató Vad Magyarország - A vizek birodalma című természetfilmet is. Török Zoltán Facebook bejegyzésével szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a lufik nem lebomló anyagból készültek, így szennyezik a környezetet. A természetfilm rendező gratulál az ifjú párnak az eljegyzéshez, de arra kéri őket, máskor gondoljanak bele, hova kerülnek a lufik az ünnepség után.

Ezúton is szeretnék gratulálni az ifjú párnak... viszont legközelebb ha kérhetném ne eregessenek lufit, ugyanis ezek nem párolognak el a légkörben, sőt a mennyországba se mennek fel, hanem bizony valahol földet érnek, mint ezúttal a Hortobágyi Nemzeti Park kellős közepén.

- írja Facebook bejegyzésében a Vad Magyarország.

Török Zoltán elmondása szerint biztos benne, hogy csupa jóindulat van a lufieregetés mögött, de kéri, gondolkozzunk el a következményeken.

Ez tök olyan, mint szemetet eldobálni, ezek a ballonok is itt maradnak évekig és addig is rengeteg problémát okoznak, még ha azt is állítja a lufiipar hogy ezek nagy része természetesen lebomló anyagokból van, ami elég nagy csúsztatás.

- írja a természetfilmes.

Török Zoltán arra is figyelmeztet, hogy a lufik veszélyt jelenthetnek az állatokra nézve, ugyanis a madarak belegabalyodnak, mert fészekanyagnak nézik és aztán akár bele is halhatnak tévedésükbe. A természetfilmes szerint máshogy is lehet ünnepelni:

Mondok helyette pár ötletet: lehet a bulin óriásbuborékot fújni, az nagyobb poén vagy miért nem inkább fát ültetni közösen, az sokkal cukibb, mint ezek a ronda lufik. Előre is köszönöm és mindeniknek, aki fontolóra veszi vagy kiköti a rendezvényszervező cégnek, hogy ne eregessenek lufikat az égbe. A világ minden táján találkozok ezekkel, erdőkön, mezőkön, mocsarakban, kinn a tengeren és egyszerűen nem értem... Azért mert eltűnik a szemünk elől, ezek még bizony valahol landolnak. Talán ez a poszt is segít kicsit. Köszönöm.

- írja Török Zoltán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

környezetvédelem

lufi

környezetszennyezés

műanyag

természet

természetfilm

esküvő