Kiakadt a magyar természetfilmes: ezt nem teszik zsebre az esküvőre készülők

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadt a magyar természetfilmes: ezt nem teszik zsebre az esküvőre készülők

Esküvői lufikat fújt a szél a Hortobágyi Nemzeti Park területére, melyeket Török Zoltán természetfilm rendező és operatőr talált meg, ő készítette többek között a nagy sikert arató Vad Magyarország - A vizek birodalma című természetfilmet is. Török Zoltán Facebook bejegyzésével szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a lufik nem lebomló anyagból készültek, így szennyezik a környezetet. A természetfilm rendező gratulál az ifjú párnak az eljegyzéshez, de arra kéri őket, máskor gondoljanak bele, hova kerülnek a lufik az ünnepség után.

Ezúton is szeretnék gratulálni az ifjú párnak... viszont legközelebb ha kérhetném ne eregessenek lufit, ugyanis ezek nem párolognak el a légkörben, sőt a mennyországba se mennek fel, hanem bizony valahol földet érnek, mint ezúttal a Hortobágyi Nemzeti Park kellős közepén.

- írja Facebook bejegyzésében a Vad Magyarország.

Török Zoltán elmondása szerint biztos benne, hogy csupa jóindulat van a lufieregetés mögött, de kéri, gondolkozzunk el a következményeken.

Ez tök olyan, mint szemetet eldobálni, ezek a ballonok is itt maradnak évekig és addig is rengeteg problémát okoznak, még ha azt is állítja a lufiipar hogy ezek nagy része természetesen lebomló anyagokból van, ami elég nagy csúsztatás.

- írja a természetfilmes.

Török Zoltán arra is figyelmeztet, hogy a lufik veszélyt jelenthetnek az állatokra nézve, ugyanis a madarak belegabalyodnak, mert fészekanyagnak nézik és aztán akár bele is halhatnak tévedésükbe. A természetfilmes szerint máshogy is lehet ünnepelni:

Mondok helyette pár ötletet: lehet a bulin óriásbuborékot fújni, az nagyobb poén vagy miért nem inkább fát ültetni közösen, az sokkal cukibb, mint ezek a ronda lufik. Előre is köszönöm és mindeniknek, aki fontolóra veszi vagy kiköti a rendezvényszervező cégnek, hogy ne eregessenek lufikat az égbe. A világ minden táján találkozok ezekkel, erdőkön, mezőkön, mocsarakban, kinn a tengeren és egyszerűen nem értem... Azért mert eltűnik a szemünk elől, ezek még bizony valahol landolnak. Talán ez a poszt is segít kicsit. Köszönöm.

- írja Török Zoltán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

környezetvédelem

lufi

környezetszennyezés

műanyag

természet

természetfilm

esküvő