Így vásárolj fűnyírót: mutatjuk a legújabb technológiát

MTI   
  Megosztom
Így vásárolj fűnyírót: mutatjuk a legújabb technológiát

Rengeteg opció közül választhatunk, ha fűnyíróvásárlásra adjuk a fejünket. Vásárlás előtt célszerű átgondolni, hogy milyen igényeink és elvárásaink vannak a géppel kapcsolatban. Ahhoz, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni, figyelembe kell vennünk többek között a kert méretét, adottságait és a domborzati viszonyokat.

A kertméret alapvetően meghatározza az alkalmazható technológiát és a fűnyíró típusát. Olyan helyeken, ahol a kert méretéből adódóan a teljesítmény elsődleges szerepet játszik, a legjobb választás egy benzinmotoros fűnyíró, derül ki a STIHL közleményéből.

Egy ilyen géppel – mivel független az áramellátástól – nem lehet gond akkor sem, ha egy nagyobb füves területtel rendelkezünk, hiszen könnyedén mozoghatunk vele, ráadásul a nagy teljesítménynek köszönhetően hosszabb munkavégzésre is alkalmas.

– mondta a STIHL szakértője.

Amennyiben a terület nagysága meghaladja az 1200 m2-t, a benzines fűnyíró a legjobb döntés, amely kitűnő műszaki kialakításának köszönhetően gyors, hatékony és kényelmes fűnyírást eredményez nagy gyepfelületeken, lankás területeken és fás kertekben egyaránt.

Az elektromos fűnyírók használata esetén ugyan megköti a kezünket a kábel hossza, viszont cserébe szinte hangtalanul nyírhatjuk vele a füvet. Így kevésbé zavarjuk szomszédainkat, és az sem akadályozhat a kerti munka elvégzésében, ha kisgyermek van a családban, aki éppen a délutáni alvását tölti. Az elektromos fűnyírók jóval könnyebbek, ami miatt hölgyek számára praktikus választás lehet, ráadásul ezeknek a gépeknek kicsi a karbantartási és gondozási igényük is. Fontos szempont az is, hogy nem kell a benzin töltögetésével bajlódni, vagy éppen benzinkutat keresni, ha kiürült a kanna.

Az egyik legnagyobb előnye az akkumulátoros fűnyírónak, hogy nem korlátozza használóját a szabad mozgásban. Egy ilyen géppel anélkül nyírhatjuk a pázsitunkat, hogy figyelnünk kéne, nehogy elvágjuk a kábelt, illetve kis tömegének és könnyű irányíthatóságának köszönhetően a keskenyebb, nehezebben hozzáférhető helyeken is precíz munkát tudunk végezni vele. Plusz egy érv az akkumulátoros fűnyíró mellett, hogy környezetbarát és energiatakarékos, így ha ezt használjuk, még spórolhatunk is.

Az akkumulátor kapacitásától függően akár egy 600 m2-es füves területet is lenyírhatunk gond nélkül. Az elektromos társához hasonlóan az akkumulátoros fűnyírók is nagyon csendesen végzik a dolgukat, ugyanakkor teljesítményük a lítium-ionos akkumulátornak köszönhetően rendkívül erős.

– mondta a STIHL szakembere.

Az egyre jobban elterjedő robotfűnyírók az önműködés mellett számtalan kényelmi funkcióval rendelkeznek, mint például területi, dőlésszög-, ütközés- és emelésérzékelők, zónák kialakítása, fűnyírás időintervallum, napok, napszakok beállításának lehetősége. Akik a modern technológiát szeretnék a csúcsminőséggel ötvözni, azoknak a robotfűnyíró az ideális választás. A STIHL iMow robotfűnyírók 800-5000 m2-es, akár több területből álló gyepterületek önálló ápolására is alkalmasak, és bizonyos modellek már mobilalkalmazásból is elérhetők.

Ha nem szeretnénk fűnyírás után további kertápolási teendőket végezni, és rendezetten szeretnénk tartani a kertünket, ajánlott fűgyűjtő kosaras verziót választani. Ennek segítségével nemcsak rendet tarthatunk magunk után munka közben, de csökkenthetjük a pollenszóródást, illetve a kavicsfelverődések által okozott sérülések esélyét is. Ha környezettudatosabban szeretnénk élni és fontos számunkra az újrahasznosítás, választhatunk mulcsozó fűnyírógépet is, ami számos előnnyel rendelkezik.

A fűnyíró nem a kosárba gyűjti a levágott füvet, hanem a gépen belüli légkeverés révén azt újra aprítják a speciális mulcsozó kések, és ebből egyrészt természetes zöldtrágya képződik, másrészt ez a mulcs visszatartja a nedvességet a gyepnek, a tápanyagok lassan és egyenletesen oldódnak ki a talajba. Így nincs szükség műtrágyára, ezáltal pénzt spórolhatunk, valamint a környezetünket is védjük.

– javasolják a STIHL szakértői.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fűnyírás

fűnyíró

kertészkedés

kerti munka

kert

kertápolás