Kilencmilliárdos beruházás Kaposváron: nem csak a színház, a park is megújul

MTI   
  Megosztom
Kilencmilliárdos beruházás Kaposváron: nem csak a színház, a park is megújul

A Csiky Gergely Színház októberben befejeződő rekonstrukciójával párhuzamosan, kétszázmillió forintból megújul a teátrum melletti park is Kaposváron, közölte a város polgármestere.

A színház kilencmilliárd forintos beruházás eredményeként október 23-án újra megnyílik a nagyközönség előtt. Lesz egy szép színházunk, nem hagyhatjuk így a parkot sem, mondta Szita Károly a helyszínen, a sajtótájékoztatón.

A politikus indoklása szerint az 1933-ban kialakított Színház park jelentős felújításon még nem esett át, útjainak burkolatai és padjai elavultak, szökőkútjainak látványa elmarad attól, amit a hely adottságai lehetővé tehetnének.

Új burkolatot kapnak a gyalogutak, a lépcsők, lesz tereprendezés, növénytelepítés, megmetszik a százéves fákat, rózsalugast hoznak létre, közölte Komor Zoltán, az önkormányzat beruházási ügyintézője. Felújítják a szökőkutakat, több mint ötven új padot helyeznek ki, korszerűsítik a vízelvezetést és a világítást, a beteg, menthetetlen fákat kivágják és újakat ültetnek helyettük, tette hozzá az ügyintéző.

Fotó: MTI/Varga György

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kaposvár

színház

park

felújítás

színész