Kilencmilliárdos beruházás Kaposváron: nem csak a színház, a park is megújul

MTI   
  Megosztom
Kilencmilliárdos beruházás Kaposváron: nem csak a színház, a park is megújul

A Csiky Gergely Színház októberben befejeződő rekonstrukciójával párhuzamosan, kétszázmillió forintból megújul a teátrum melletti park is Kaposváron, közölte a város polgármestere.

A színház kilencmilliárd forintos beruházás eredményeként október 23-án újra megnyílik a nagyközönség előtt. Lesz egy szép színházunk, nem hagyhatjuk így a parkot sem, mondta Szita Károly a helyszínen, a sajtótájékoztatón.

A politikus indoklása szerint az 1933-ban kialakított Színház park jelentős felújításon még nem esett át, útjainak burkolatai és padjai elavultak, szökőkútjainak látványa elmarad attól, amit a hely adottságai lehetővé tehetnének.

Új burkolatot kapnak a gyalogutak, a lépcsők, lesz tereprendezés, növénytelepítés, megmetszik a százéves fákat, rózsalugast hoznak létre, közölte Komor Zoltán, az önkormányzat beruházási ügyintézője. Felújítják a szökőkutakat, több mint ötven új padot helyeznek ki, korszerűsítik a vízelvezetést és a világítást, a beteg, menthetetlen fákat kivágják és újakat ültetnek helyettük, tette hozzá az ügyintéző.

Fotó: MTI/Varga György

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kaposvár

színház

park

felújítás

színész