Last minute veteményezés: 20 zöldség és gyümölcs, amit szeptemberben kell elültetni

HelloVidék   
  Megosztom
Last minute veteményezés: 20 zöldség és gyümölcs, amit szeptemberben kell elültetni

Ha azt gondolnád szeptemberben már nincs több tennivaló a kertben, akkor bizony tévedsz. A napnak még egészen kellemes melege van, reggel és este viszont már érezhetően lehűl az idő. Ez viszont nem akadályozhat meg abban, hogy a szeptemberi veteményesed ne töltsd meg magokkal, hagymákkal, növényekkel. Ahhoz, hogy tavasszal csodás látványban gyönyörködhess, most kell cselekedned! Hogy mit érdemes és ajánlott még ebben a hónapban ültetni? Mutatjuk!

Még nem zárhatod be kerted kapuit, hiszen nagy hasznod lehet belőle, ha még munkálkodsz benne kicsit. Mi értelme van annak, hogy ismét feltúrd a földet az udvaron is nekiláss ültetni és veteményezni? Nagyon egyszerű. Ha előre gondolkodunk, profitálhatunk a szeptemberi kertészkedésből. Nagyon sok olyan növény van, amit, ha most elültetünk vagy elvetünk, már kora tavasszal termést fog hozni.

Ki ne szeretne firss, saját maga termesztett zöldséget enni a hideg, téli hónapok után? Nem csak vitaminban gazdag terményt szüretelhetsz be, de biztonsággal tudhatod majd, hogy nem volt semmilyen vegyszerrel kezelve. Mellesleg sokat spórolhatsz is így!

A szeptember még kiváló időt biztosít arra, hogy elvessünk olyan növényeket, amelyek nagyon rövid idő alatt szedhetővé fejlődnek vagy még idén betakaríthatjuk őket. A következő pár sorban azok a növények következenek, amelyek bírják a hideget és nem kell miattuk aggódnunk egy-egy hűvösebb napon sem. Melyek azok a növények, amiket most még ültess el a kertben? Mutatjuk!

Zöldségek:

  • fejessaláta, madársaláta, spenót, sóska, brokkoli, káposzta, kelkáposzta, őszi fokhagyma, dughagyma, póréhagyma, petrezselyem, hónapos retek

Gyümölcsök:

  • szamóca, málna

Gyógy-és fűszernövények:

  • kapor, lestyánt, orvosi zsálya, citromfű, a menta, tárkony

(via: thespruce.com, thefrugalchicken.com)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeptember

kert

kerti munka

kert gondozás