Milliárdokból újul meg Szeged kiemelt része: itt hoznak létre zöldterületeket

MTI   
  Megosztom
Milliárdokból újul meg Szeged kiemelt része: itt hoznak létre zöldterületeket

Több mint másfél milliárd forintból újítják föl Szegeden a Stefánia és a Móra parkot, valamint a Roosevelt teret, a 28 ezer négyzetmétert érintő beruházással új zöldterületek jönnek létre, a már meglévők pedig megújulnak - tájékoztatott az önkormányzat.

A közlemény szerint a beruházás költségeiből 850 millió forintot uniós támogatás fedez, ezt 709,4 millió forint önerővel egészítette ki a város. A három közterületen 25 fát, 4700 cserjét, 370 évelő növényt és 4200 virágot ültetnek. A Stefánián szabadtéri fitnesz eszközöket helyeznek el. Megújulnak a játszóterek, a Roosevelt térire integrált játszóeszközök kerülnek.

Szeged történelmének számos építészeti, régészeti emléke található a Belvárosban, ezek bemutatására helytörténeti tanösvényt építenek. A Móra park elavult szökőkútját elbontják, a helyén víztakarékos, fenntartható módon üzemelő látványosság - a szegediek szavazatai alapján több méterre feltörő vízoszlopokból álló vízjáték - épül. A Belvárosi híd alatti vendéglátóhely területe is megújul.

Járdákat építenek és újítanak fel, a parki utak nyomvonala megváltozik, gyöngykavics helyett könnyebben fenntartható, műgyantás kötőanyagú vízáteresztő burkolatot kapnak. Kerékpártámaszokat, padokat, asztalokat és hulladékgyűjtőket is elhelyeznek, a közvilágítási lámpatesteket pedig korszerű, energiatakarékos, ledes fényforrásokkal szerelik fel.

A beruházás - amely kivitelezője a HPQ PLUS Kft. - a tervek szerint 2020 harmadik negyedévében készül el

- áll a közleményben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

felújítás

beruházás

befektetés

zöldterület

belváros