Milliárdokból újul meg Szeged kiemelt része: itt hoznak létre zöldterületeket

MTI   
  Megosztom
Milliárdokból újul meg Szeged kiemelt része: itt hoznak létre zöldterületeket

Több mint másfél milliárd forintból újítják föl Szegeden a Stefánia és a Móra parkot, valamint a Roosevelt teret, a 28 ezer négyzetmétert érintő beruházással új zöldterületek jönnek létre, a már meglévők pedig megújulnak - tájékoztatott az önkormányzat.

A közlemény szerint a beruházás költségeiből 850 millió forintot uniós támogatás fedez, ezt 709,4 millió forint önerővel egészítette ki a város. A három közterületen 25 fát, 4700 cserjét, 370 évelő növényt és 4200 virágot ültetnek. A Stefánián szabadtéri fitnesz eszközöket helyeznek el. Megújulnak a játszóterek, a Roosevelt térire integrált játszóeszközök kerülnek.

Szeged történelmének számos építészeti, régészeti emléke található a Belvárosban, ezek bemutatására helytörténeti tanösvényt építenek. A Móra park elavult szökőkútját elbontják, a helyén víztakarékos, fenntartható módon üzemelő látványosság - a szegediek szavazatai alapján több méterre feltörő vízoszlopokból álló vízjáték - épül. A Belvárosi híd alatti vendéglátóhely területe is megújul.

Járdákat építenek és újítanak fel, a parki utak nyomvonala megváltozik, gyöngykavics helyett könnyebben fenntartható, műgyantás kötőanyagú vízáteresztő burkolatot kapnak. Kerékpártámaszokat, padokat, asztalokat és hulladékgyűjtőket is elhelyeznek, a közvilágítási lámpatesteket pedig korszerű, energiatakarékos, ledes fényforrásokkal szerelik fel.

A beruházás - amely kivitelezője a HPQ PLUS Kft. - a tervek szerint 2020 harmadik negyedévében készül el

- áll a közleményben.

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

felújítás

beruházás

befektetés

zöldterület

belváros