Állati ötlet: kerítésére nyomtatta az utca állatait a pécsi férfi

HelloVidék   
  Megosztom
Állati ötlet: kerítésére nyomtatta az utca állatait a pécsi férfi

Az országban is egyedülálló az a kerítés, amit egy közel 90 éves pécsi bácsi álmodott meg a Magaslati útra. Az agrártechnikus Schmidt Károly olyan információs ponttá alakította a háza előtti szakaszt, amin 107 madár, gyógynövény, fa és virág kapott helyet. Ezek az állatok, növények pedig a Magaslati útra jellemző egyedek. A különleges pécsi érdekességet egyre többen keresik fel és fotózzák is - írja a pecsma.hu.

Ahogy a portál írja, évtizedek óta él a Mecsekoldalban a 89 éves Schmidt Károly.

Ma sem kell sokat menni ahhoz, hogy érdekességeket fedezzenek fel a Magaslati úton sétálók

- mondja az egykoron agrártechnikusként dolgozó Károly, aki felidézte azt is, hogy egykoron rengeteg gólya élt a környéken.

Egy éven keresztül jártam az utcát és nézegettem a kerteket, azok bokrait, aljnövényzetét, a takarónövényeket és gyógynövényeket. De a madarakat is figyeltem. Körülbelül az itt fellelhető érdekességek tizedét tudtam csak a kerítésére ragasztani, mert olyan színes erre az élővilág

- meséli, majd hozzáteszi, a sok látnivaló egy részét lefotózta, de amiről nem tudott képet készíteni azt lerajzolta. Mint mondja, a matricákon található leírásokban a Magaslati úton található gyógynövények, virágok, baglyok vagy éppen az év fája is szerepel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

kerítés

állatok

agrártechnikus

madár

gyógynövény

fa

virág

mecsek