Állati ötlet: kerítésére nyomtatta az utca állatait a pécsi férfi

HelloVidék   
  Megosztom
Állati ötlet: kerítésére nyomtatta az utca állatait a pécsi férfi

Az országban is egyedülálló az a kerítés, amit egy közel 90 éves pécsi bácsi álmodott meg a Magaslati útra. Az agrártechnikus Schmidt Károly olyan információs ponttá alakította a háza előtti szakaszt, amin 107 madár, gyógynövény, fa és virág kapott helyet. Ezek az állatok, növények pedig a Magaslati útra jellemző egyedek. A különleges pécsi érdekességet egyre többen keresik fel és fotózzák is - írja a pecsma.hu.

Ahogy a portál írja, évtizedek óta él a Mecsekoldalban a 89 éves Schmidt Károly.

Ma sem kell sokat menni ahhoz, hogy érdekességeket fedezzenek fel a Magaslati úton sétálók

- mondja az egykoron agrártechnikusként dolgozó Károly, aki felidézte azt is, hogy egykoron rengeteg gólya élt a környéken.

Egy éven keresztül jártam az utcát és nézegettem a kerteket, azok bokrait, aljnövényzetét, a takarónövényeket és gyógynövényeket. De a madarakat is figyeltem. Körülbelül az itt fellelhető érdekességek tizedét tudtam csak a kerítésére ragasztani, mert olyan színes erre az élővilág

- meséli, majd hozzáteszi, a sok látnivaló egy részét lefotózta, de amiről nem tudott képet készíteni azt lerajzolta. Mint mondja, a matricákon található leírásokban a Magaslati úton található gyógynövények, virágok, baglyok vagy éppen az év fája is szerepel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

kerítés

állatok

agrártechnikus

madár

gyógynövény

fa

virág

mecsek