Ezek a legfontosabb kerti munkák decemberben: itt az év végi feladatlista

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a legfontosabb kerti munkák decemberben: itt az év végi feladatlista

Késő ősszel, de még a tél kezdete előtt már minden termést betakarítottak a gazdák. Ez az időszak a pihenésé és a tervezésé, ilyenkor a legtöbben számot vetnek milyen volt az éves termény mennyisége, minősége és ennek fejében gondolják ki, hogy mihez kezdenek majd a következő évben. Most az szedtük össze, hogy mit érdemes még a rossz idő beállta előtt elvégezni a kertben, hogy aztán zavartalanul, gond nélkül pihenhessünk a téli hónapok alatt.

Szerszámok karbantartása

Mivel egész évben használjuk a kerti szerszámokat, így a téli időszakra érdemes úgy eltenni őket, hogy tavasszal, mikor újra elővesszük őket már ne bajlódjunk velük. Érdemes áttörölgetni a szerszámokat, lemosni a szennyeződéseket, majd esőtől, hótól védett helyen tárolni őket. Ilyenkor ajánlott a pengék élezése vagy az egyes darabok olajozása is.

Kert téliesítése

Elsőként a csapokat érdemes ellenőrzini a kertben, majd végignézni a slagokat is. A kerti öntözőrendszert érdemes elzárni, hiszen a téli fagyok tönkretehetik. A kertben ajánlott eltakarítani a még most lehullott leveleket, ágakat és összegyűjteni. A kerti tavakat folyamatosan ellenőrizzük, és a fagyok beállta után mindig vágjunk rá léket, kedvezve ezzel a tó élővilágának.

Mulcsolás

Egy bölcs kertész tudja jól, hogy a csupasz talaj nem használ a növények számára. Ilyenkor ajánlott az összegyűjtött levelekből és ágakból mulcsot készíteni, de vásárolhatunk is külön erre a célre összeválogatott mulcsot. Ezzel védhetjük a növényünket, valamint jó minőségű földet biztosíthatunk számára a hidegebb hónapok alatt is.

(via: modernfarmer.com)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

kerti munka

kert gondozás

kerti munkák

kertészkedés