Elképesztő látvány: virágoznak a különleges pécsi fák

MTI   
  Megosztom
Elképesztő látvány: virágoznak a különleges pécsi fák

A japáncseresznye széles koronájú, akár 8-10 méterre is megnövő fa, látványos tavaszi virágzással. A Japán jelképének is számító különleges fákat most a pécsi köztemetőben készült fotókon láthatjuk teljes tavaszi pompájukban.

A japáncseresznye a rózsafélék családjába tartozó díszfa. A közönséges cseresznyéhez hasonló igényű, levele is hasonló ahhoz. Ám a közönséges cseresznye levelei a végükön egyenletesen hegyesednek, szélük szabálytalanul durván fogazott. A japáncseresznye levele a végén hirtelen elkeskenyedik, majd hosszú hegyben végződik, a levél széle egyenletesen, aprón fogazott, a fogak előre állnak és finom szálkaszerű hegyben végződnek.

Széles koronájú, 8-10 méterre is megnővő fa, látványos tavaszi virágzással. A cseresznye virága nemzeti virág Japánban, sok zenei, képzőművészeti és irodalmi mű témája. A japánok a virágnéző ünnepségüket (hanami) országszerte megtartják, a cseresznyevirágzás idejétől függően időbeli eltéréssel. A fotókón a pécsi köztemetőben virágzó japáncseresznyefákat láthatjuk.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pécs

fa

japán

cseresznye

virágzás

tavasz