Elképesztő látvány: virágoznak a különleges pécsi fák

MTI   
  Megosztom
Elképesztő látvány: virágoznak a különleges pécsi fák

A japáncseresznye széles koronájú, akár 8-10 méterre is megnövő fa, látványos tavaszi virágzással. A Japán jelképének is számító különleges fákat most a pécsi köztemetőben készült fotókon láthatjuk teljes tavaszi pompájukban.

A japáncseresznye a rózsafélék családjába tartozó díszfa. A közönséges cseresznyéhez hasonló igényű, levele is hasonló ahhoz. Ám a közönséges cseresznye levelei a végükön egyenletesen hegyesednek, szélük szabálytalanul durván fogazott. A japáncseresznye levele a végén hirtelen elkeskenyedik, majd hosszú hegyben végződik, a levél széle egyenletesen, aprón fogazott, a fogak előre állnak és finom szálkaszerű hegyben végződnek.

Széles koronájú, 8-10 méterre is megnővő fa, látványos tavaszi virágzással. A cseresznye virága nemzeti virág Japánban, sok zenei, képzőművészeti és irodalmi mű témája. A japánok a virágnéző ünnepségüket (hanami) országszerte megtartják, a cseresznyevirágzás idejétől függően időbeli eltéréssel. A fotókón a pécsi köztemetőben virágzó japáncseresznyefákat láthatjuk.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pécs

fa

japán

cseresznye

virágzás

tavasz