Egyre több a kóbor eb: százezres bírságot is fizethet a felelőtlen gazda

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több a kóbor eb: százezres bírságot is fizethet a felelőtlen gazda

Több baranyai településen, városban is gondot okoznak az elkóborolt ebek, ugyanis félő, hogy ezen állatok veszettek és rátámadhatnak az emberekre.

Ahogy a portál írja, megelégelték a kialakult helyzetet Alsómocsoládon, és egy szigorú szabályozást léptettek érvénybe. A problémát igazolja, hogy az elmúlt hetekben több bejelentés érkezett az önkormányzathoz a településen kóborló ebekről, éppen ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy

Mint írták, a gyakori bejelentések miatt úgy döntött az önkormányzat, hogy több alkalommal is véletlenszerűen gyepmestert hív a községbe, aki ezután összegyűjti az utcákon kóborló ebeket. Az új szabályozás szerint a gyepmesteri szolgálatot kiszámlázzák a kutya tulajdonosának. Ez megközelítőleg hetvenezer forint körüli összeget tesz ki. Ezen felül az ebtartó további pénzbírsággal is sújtható, ami akár ötvenezer forint is lehet. Ennek fejében az összbüntetés elérheti a százhúszezer forintot is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

eb

kutyatartás

gazda

bírság

kóbor kutya

kóbor eb

gyepmester

önkormányzat