Beruházás kezdődik Tiszaderzsen: megoldódik a csapadékvíz elvezetése

MTI   
  Megosztom
Beruházás kezdődik Tiszaderzsen: megoldódik a csapadékvíz elvezetése

Megoldódik a csapadékvíz elvezetése a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsen, a júniusban kezdődő beruházás a tervek szerint jövő szeptemberre készül el - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft..

A tájékoztatás szerint a projektre, azaz a csapadékvíz elvezetésének második ütemére csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a derzsi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán.

A község csapadékcsatornázásának célja a belvíz által veszélyeztetett belterületi lakóterületek csapadékvízmentesítése

- írták.

A közlemény szerint az átemelőszivattyús megoldás aránytalanul nagy beruházási és később üzemeltetési költséggel járna, így az egyetlen jó megoldás a keletkező vizek tározása, illetve elszikkasztása. A terület talajvízállás szempontjából is alkalmas tározó, szikkasztó árok építésére.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jász-nagykun szolnok megye

csapadékvíz

csatorna

vízelvezetés