Nem csak a kánikula pusztít hétvégén: mutatjuk, hol várható jégeső, vihar

HelloVidék   
  Megosztom
Nem csak a kánikula pusztít hétvégén: mutatjuk, hol várható jégeső, vihar

Ma az ország északkeleti harmadát (Északi-középhegység, Nyírség, Hajdúság) leszámítva a középhőmérséklet több helyen is 25 fok fölött alakul. A hidegfront előterében az Alföldön még szombaton is marad a hőség több helyen 25 fok feletti, délkeleten néhol 27 fok körüli napi középhőmérséklettel.

Az előrejelzések szerint péntek estétől szombat reggelig derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, csapadékra nem kell számítani. Csak hajnalban, kora reggel élénkülhet meg helyenként a szél. A hajnali órákra 14 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombat reggeltől szombat éjfélig eleinte országszerte napos idő várható, majd kora délutántól előbb a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten, később egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de az Alföld nagy részén estig napos marad az idő, arrafelé csapadékra is kicsi az esély. Kora délutántól előbb Dunántúl nyugati tájain, aztán helyenként északkeleten, majd egyre nagyobb területen valószínű eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat. Délutántól az északnyugatira, északira forduló szelet a nyugati országrészben és néhol északkeleten viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 35 fok között alakul, de a nyugati megyékben néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére szombat éjfélig:

Tovább melegszik az idő, ma az ország északkeleti harmadát (Északi-középhegység, Nyírség, Hajdúság) leszámítva a középhőmérséklet több helyen is 25 fok fölött alakul.

Szombaton hidegfront érkezik többfelé viharos széllel, elszórtan zivatarokka. A szombat délutáni óráktól egy hidegfront hatására északnyugat felől egyre nagyobb területen fordul át a délies irányú szél északnyugati, északi irányba (a délkeleti országrészben csak az esti órákban) és megerősödik, a Dunántúlon és az északkeleti országrészben viharossá (70-90 km/h) is fokozódik. Kiemelten a Dunántúli-középhegység területén és a Balaton térségében 90 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak. A késő esti órákra némileg veszít erejéből a légmozgás, de erős lökések (40-60 km/h) még vasárnapra virradó éjszaka is lehetnek.

Szombaton a délutáni óráktól kezdve északnyugat felől elszórtan lehet számítani zivatarok kialakulására, - nagyobb eséllyel a nyugati, délnyugati, illetve az északkeleti országrészben - itt egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat. A záporok, zivatarok legkésőbb (a vasárnap éjjeli órákban) a délkeleti országrészt érhetik el, így ott szombaton zivatarok kialakulásának kicsi az esélye. A zivatarokat elsősorban viharos széllökések, esetleg jégeső és intenzív csapadék (10-20 mm) kísérhetik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

előrejelzés

vihar

zivatar

jégeső

zápor