Brutális szupercella vonult át a Bükk felett: Miskolcon ismét megáradt a Szinva-patak

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális szupercella vonult át a Bükk felett: Miskolcon ismét megáradt a Szinva-patak

Szupercellás zivatar alakult ki a Bükk fölött, a zivataros területeken rövid idő alatt 10-12 fokot zuhant a hőmérséklet. Nyugaton is többfelé zeng az ég - írta meg az Időkép.

Ahogy a portál írja, egy északnyugat felől közeledő hidegfront előterében északkeleten és nyugaton aktiválódott a légkör. Kezdetben az Alpok és a Kárpátok felől érkeztek zivatarok, majd határainkon belül is egyre több cella alakult ki az említett térségekben.

A Bükk fölött szupercella is kialakult, szentléleki kameránkon felfedezhető a szupercellás zivatarokra jellemző falfelhő. Miskolcon aggasztó a helyzet, a felhőszakadás következtében megáradt a Szinva-patak.

- jelezték a szakemberek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bükk

szupercella

időjárás

vihar

zivatar

eső

szupercellás zivatar